Prima   |  Inițiative comunitare | Asistenţă pentru studierea aprofundată a limbii germane

Asistenţă pentru studierea aprofundată a limbii germane

25.03.2018   429 Accesări  
A X-a aniversare a iniţiativei PASCH – sărbătorită cu mult fast de Liceul „Spiru Haret” din Chişinău. Elevii au relatat despre experienţa şi cunoştinţele acumulate, au organizat pentru oaspeţi workshop-uri şi un program artistic variat. Iniţiativa PASCH – şcoli ale viitorului – aparţine Ministerului de Externe al Germaniei, la care au aderat până acum două licee din Moldova, Spiru Haret şi Nicolae Gogol din Bălţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Voluntarii, despre reuşitele anului trecut
17.02.2019   80 Accesări   
Preşcolarii din Găgăuzia vor fi asiguraţi cu manuale pentru a învăţa limba română
11.02.2019   140 Accesări   
 
 

Gela Scerbina face parte din cei peste 30 de elevi de la Liceul „Spiru Haret” din capitală, participanţi la proiectul PASCH. Eleva a avut posibilitate să studieze, timp de două săptămâni, la o academie din Kiev.

„Am acumulat cunoștințe în domenii ca chimia, biologia, fizica, informatica. Am comunicat cu nativi germani, mi-am îmbunătăți nu doar limba scrisă, dar și limba vorbită. Datorită acestei oportunități nu doar că îți faci cunoștințe noi, dar pe viitor te integrezi mult mai reușit în societate”, a spus eleva.  

Participarea la acest proiect l-a ajutat pe Vadim Pavlov să facă o facultate de economie la o universitate prestigioasă din Magdeburg, Germania. Tânărul spune că după finalizarea studiilor se va întoarce neapărat în țară.

„Aceasta este una dintre oportunitățile majore pe care mi le-a oferit programul. Am avut ocazia să merg la diferite workshop-uri, seminare cu alți absolvenți ai școlilor PASCH din toată lumea: Noua Zeelandă, Germania, Franța, Brazilia”, a menționat absolventul Liceului „Spiru Haret”.

Pe lângă elevi, de schimb de experiență și instruiri beneficiază și profesorii. „Deja de doi ani, doi elevi de la noi, timp de 20 de zile, merg în Germania și absolut totul este plătit de Goethe-Institut. De asemenea, avem tabere de vară în România”, a specificat profesoara de limbă germană de la Liceul „Spiru Haret”, Liliana Guzun.

„În România coordonăm cu două școli și în Moldova la fel. Căutăm acum a treia școală. Este un proiect foarte important, care le dă posibilitate elevilor să vadă cum se trăiește în Germania, dar și să-ți îmbunătățească limba germană. Noi oferim burse pentru elevi în Germania, dar și în Grecia, Turcia și Ucraina”, a spus coordonatoare de proiect, Cristina Mărculeț.

Proiectul PASCH cuprinde în total 2000 de școli, inclusiv 600 coordonate de institutul Goethe.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney