Prima   |  Istorii umane | În mai multe sate din R. Moldova au fost deschise garderobe sociale

În mai multe sate din R. Moldova au fost deschise garderobe sociale

31.10.2017   1788 Accesări  
În mai multe sate din ţară au fost deschise garderobe sociale, iar oamenii au donat haine şi încălţăminte pentru a-i bucura pe cei săraci. În localitatea Ratuş din raionul Criuleni, la biserica din regiune, hainele nu se vând, dar se oferă gratuit pentru a aduce o picătură de fericire în viaţa oamenilor care nu-şi permit luxul de a-şi cumpăra haine.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Descoperire ştiinţifică unică, făcută în Republica Moldova
27.05.2019   104 Accesări   
Ambasada Turciei în R. Moldova a organizat o masă de sărbătoare pentru persoane în etate și cu dizabilități
24.05.2019   118 Accesări   
 
 

În interiorul garderobei hainele sunt aranjate ca într-un centru comercial, astfel că oamenii pot găsi uşor haina sau încălţămintea de care au nevoie. Localnicii salută ideea.

Între timp, preotul din sat spune că garderoba socială va fi deschisă de două ori pe săptămână. Mai mult, sătenii din regiune sunt îndemnaţi să doneze.

„Familiile cu mulţi copii sunt primii beneficiari, ei vin şi-şi aleg hăinuţa potrivită. Fiecare locuitor al satului are posibilitatea să-şi aducă hăinuţa ce nu o mai poartă şi s-o aşeze aici pe raf, pentru ca cineva să o ia”, a declarat preotul din Ratuş, Ioan Marian.

Potrivit organizatorilor, în mare parte, hainele au fost adunate de locuitorii capitalei. Asta după ce au fost amplasate zece boxe pentru colectarea bunurilor în cinci sectoare ale oraşului.

„Toate aceste donaţii le avem de la Banca de Haine - un alt proiect ce se desfăşoară în oraşul Chişinău, unde avem boxe de haine, iar tot ce adunăm distribuim în aceste garderobe sociale”, susţine preotul Ion Cosoi, coordonator de proiect.  

„Am reuşit să înfiinţăm 30 de garderobe sociale, în 30 de localităţi. Reuşim astfel să ajungem la oamenii care au nevoie şi sunt parte a unui lanţ de bunătate început la Chişinău şi continuat în localităţi. Este o primă formă de organizare la nivel comunitar. Acolo unde sunt organizate garderobe sociale încep să aducă şi oamenii din localitate haine, produse şi există o formă de solidaritate ce continuă şi în localităţile rurale”, a menţionat Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia”.   

În cadrul campaniei, pe parcursul unui an au fost adunate mână de la mână peste 80 de tone de haine şi încălţăminte.  

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney