Prima   |  Istorii umane | Fără loc de trai, într-un oraş cu apartamente abandonate

Fără loc de trai, într-un oraş cu apartamente abandonate

06.02.2015   3849 Accesări  
De mai mulţi ani, Ruslan Eni din oraşul Biruinţa (Sângerei) nu are unde locui. Bărbatul împreună cu soţia şi cei trei copii sunt nevoiţi să închirieze un apartament cu două camere. Cei trei copii dorm împreună pe un pat. Familia Eni spune că autorităţile locale nu fac nimic pentru a le rezolva problema locativă.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Tineri cu dizabilităţi: „Dacă eu pot, înseamnă că şi tu poţi!”
17.11.2018   106 Accesări   
Valentina FRUNZA: Tinerii de pe cele două maluri ale Nistrului ascultă aceeași muzică și au aceleași interese
29.10.2018   445 Accesări   
 
 

Capul familiei spune că, de mai mulţi ani îşi aşteaptă rândul la Primăria din localitate pentru a primi o locuinţă, dar tot degeaba. Iar asta, în situaţia în care sunt multe locuinţe părăsite, abandonate de proprietari.

Ruslan Eni spune că a identificat un apartament neprivatizat, părăsit şi nelocuit de 15 ani, însă autoritățile locale refuză să-l ofere, cel puţin, temporar.

Primarul oraşului Biruinţa, Petru Boev, susţine că proprietarul apartamentului identificat a fost dat în căutare.

„În acest apartament nu locuieşte nimeni mai mult de opt ani, stăpânul cu familia a plecat în Rusia, se spune că el a decedat, noi am l-am dat în căutare. La Consiliu i-am spus că atunci când primim răspunsul că stăpânul a decedat, se va începe procedura de înregistrare a apartamentului”, afirmă Petru Boev.

După ce a fost închisă fabrica de zahăr din Alexandreni, majoritatea căminelor din oraşul Biruinţa, unde locuiau cei mai mulţi dintre lucrătorii întreprinderii, sunt în paragină. Primarul spune că 58 dintre aceste apartamente sunt privatizate şi cinci neprivatizate.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney