Prima   |  Istorii umane | Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE

Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE

24.12.2019   2205 Accesări  
Înainte de sărbătorile de iarnă, mai mulţi copii din școli sportive și de tip internat, de pe ambele maluri ale Nistrului, au participat la Maratonul de Crăciun, organizat cu sprijinul Uniunii Europene.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
25.12.2019   2217 Accesări   
Femeile cu dizabilităţi dar şi cele de etnie romă sunt limitate în implicarea în viaţa politică
25.11.2019   2352 Accesări   
 
 

La Maraton au luat parte circa o sută de copii, care au reuşit să ajungă  în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău. Tinerii s-au distrat, au susţinut activităţi de promovare a modului sănătos de viaţă, după care au primit şi cadouri.

În context, Andrea Cuzyova, reprezentant rezident adjunct al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, a menţionat că “sportul unește și îi face pe toți egali”. „Aici nu contează religiile, rasele, convingerile politice și nu contează de unde ești. Vreau să subliniez parteneriatul nostru strategic cu Uniunea Europeană, care implică oameni de pe ambele maluri ale Nistrului în proiecte comune menite să îmbunătățească viața tuturor pe întreg teritoriul țării”, a subliniat Andrea Cuzyova.

Participanţii la Maratonul de Crăciun s-au prezentat la start, purtând cel puțin un element vestimentar de sărbătoare, ca să susțină atmosfera specială. La sfârșitul evenimentului s-a desfășurat un concurs al celui mai impresionant costum, iar o parte din fondurile adunate în cadrul Maratonului vor fi donate familiei unui băiețel din raionul Ungheni, care suferă de paralizie cerebrală.

Maratonul de Crăciun, aflat la cea de-a șaptea ediție, a fost organizat de Sporter.MD. Printre susținătorii manifestării s-a numărat și Programul finanțat de Uniunea Europeană „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, prin intermediului Platformei tematice Sport.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney