Prima   |  Istorii umane | Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”

Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”

04.08.2019   926 Accesări  
Şi-au dedicat timpul liber pentru un oraş mai curat. Înarmaţi cu mături, lopeţi şi maşini de frezat iarbă, câţiva tineri din capitală au decis astăzi să cureţe scuarul Teatrului „Anton Cehov”. Ei spun că prin gestul lor vor să-i determine pe locuitorii capitalei să fie mai responsabili faţă de mediul înconjurător, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
25.12.2019   535 Accesări   
Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE
24.12.2019   513 Accesări   
 
 

„Am adunat mai multe mucuri de ţigară şi este trist, pentru că sunt amenajate urne de gunoi şi ar fi bine dacă fiecare ar ţine cont că este curat acolo unde se păstrează această muncă te face cumva să te simţi cumva mai util şi este exact cum aş face curat la mine acasă”, a spus o voluntară.

„Pentru că îmi dau seama că stăm în foarte multă murdărie şi ne amintim şi despre faptul că suntem responsabil de tare multă din ea, îmi pare doar normal să ieşim din când în când să facem ceva”, a spus alt voluntar.

„Spaţiile publice trebuie reamenajate, trebuie dotate, întreţinute şi de această cetăţenii se pot implică la etapă de să măture să facă curat, dar totuşi ţine de autorităţile locale de să dezvolte astfel de spaţii publice în oraş că ele să fie cât mai multe şi cât mai confortabile”, a spus organizatorul, Victor Chironda.

Oamenii spun că Chişinăul le pare un oraş poluat.

„Sunt regiuni în care este curat, sunt străduţe frumoase, însă sunt regiuni care sunt mai poluate, spre exemplu acolo unde este piaţă, acolo se simte aer poluat, încărcat cu mult praf, cu mult miros de benzină”, a menţionat un trecător.

Acţiunea de salubrizare este parte a unui proiect amplu de amenajare a scuarului. În acest scop, cu ajutorul voluntarilor au fost colectate 15 000 de euro.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney