Prima   |  Istorii umane | Mai mulţi elevi din Moldova învaţă limba şi cultura Coreei

Mai mulţi elevi din Moldova învaţă limba şi cultura Coreei

12.07.2019   964 Accesări  
Învaţă bazele limbii coreene, cultura acestei ţări, dar şi domeniul informaţional - vorbim de mai mulţi elevi care participă la un program de vară, ce se desfăşoară în mai multe localităţi din suburbiile capitalei, dar şi la două universităţi din capitală. În program a fost inclus şi Liceul din satul Măgdăceşti, raionul Criuleni, al cărui elevi vor să devină cât mai curând programatori cu acte în regulă, relatează Moldova 1.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Peste 20 de autospeciale decorate cu luminițe vor merge în mai multe raioane în cadrul Caravanei de Crăciun
25.12.2019   2218 Accesări   
Copii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Maratonul de Crăciun, susţinut de UE
24.12.2019   2205 Accesări   
 
 

La concurs s-au înscris peste 60 de elevi, care îi vor avea în calitate de mentori pe mai mulţi studenţi voluntari din Coreea de Nord.

„Am venit să insuflăm copiilor din Moldova un interes pentru cultura coreeană şi să-i ajutăm să înveţe  elementele de bază ale limbii coreene, să poată pronunţa corect. Am fost motivaţi, în primul rând, de faptul că putem împărtăşi cunoştinţele noastre. Mă specializez în educaţia pe calculator şi este important pentru mine să răspândesc aceste cunoştinţe”, a menţionat Choi Soo Jin, voluntar din Coreea.

„Vrem ca elevii să ştie cum să programeze. În Coreea elevii trec prin astfel de programe chiar din primii ani de studii, de aceea şi în Moldova ar trebui să fie îmbunătăţit acest sector. În zilele noastre domeniul IT este foarte important”, a spus Yong Seok, voluntar din Coreea.

Directorul Liceului din Măgdăceşti spune că şi alţi elevi din localităţile apropiate pot veni la cursuri, iar graţie programului, liceul va primi un nou echipament informatic.

„Pentru prima dată găzduim aşa echipă. Este un proiect foarte benefic pentru Liceul Teoretic Măgdăceşti, din care beneficiază 60 de elevi, cu vârsta de la clasa a 5-a până la a 12-a. Un schimb de experienţă extraordinar, în al doilea rând liceul va beneficia de tehnică computaţională”, a declarat Lidia Tentiuc, directoarea Liceului din Măgdăceşti.  

Cursurile de IT şi limba coreeană se desfăşoară în nouă locaţii, dintre care două la Universităţile ASEM şi ULIM, celelalte şase sunt în suburbiile Chişinăului. Programul „Şcoala de vară” a fost lansată la începutul lunii iulie şi va dura până pe 30 iulie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney