Prima   |  Istorii umane | Cetăţenii moldoveni din Spania vor beneficia de pensii şi alte prestaţii sociale

Cetăţenii moldoveni din Spania vor beneficia de pensii şi alte prestaţii sociale

08.02.2019   60 Accesări  
Cetăţenii moldoveni care sunt angajaţi legal în Spania vor beneficia în timpul apropiat de pensii şi alte prestaţii sociale. Într-un comunicat de presă al CNAS se menţionează că în cadrul întrevederii au fost discutate prevederile legislaţiei Republicii Moldova şi Regatului Spaniei în domeniul asigurării cu pensii, precum şi modalitatea de acordare a prestaţiilor în cazul accidentelor de muncă şi bolilor profesionale pentru persoanele asigurate ale ambelor state.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Medalii de argint şi bronz pentru Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Informatică
14.08.2019   58 Accesări   
Un grup de tineri au salubrizat scuarul Teatrului „Anton Cehov”
04.08.2019   101 Accesări   
 
 

Părţile au convenit asupra necesităţii elaborării şi lansării negocierilor pe marginea unui proiect de Acord în domeniul securităţii sociale în vederea protejării intereselor cetăţenilor care au prestat activitate legală pe teritoriul ambelor state, indiferent de domiciliu.


În prezent, Casa Naţională de Asigurări Sociale aplică 11 acorduri în domeniul securităţii sociale. Este vorba despre Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Belgia, Polonia, Ungaria şi Lituania. Acordul cu Germania este al 12-lea la număr şi va intra în vigoare pe 1 martie 2019.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney