Prima   |  Social | James Petit: O presă independentă este garantul unui stat democratic

James Petit: O presă independentă este garantul unui stat democratic

30.11.2017   583 Accesări  
O presă independentă este garantul unui stat democratic. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, James Petit, în cadrul unui training pentru jurnalişti. Oficialul a mai menţionat că combaterea dezinformării cetăţenilor este abordată de către specialişti la nivel global.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Satul Costești devine ,,Capitala Tineretului 2019”
28.11.2018   71 Accesări   
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați
25.11.2018   100 Accesări   
 
 

Potrivit lui James Petit, libertatea de exprimare și mass-media independentă sunt parte componentă a bunei funcționări a oricărei democrații.

„De când mă aflu în Republica Moldova sunt impresionat de jurnaliștii curajoși și reprezentanții societății civile care luptă din greu pentru a se asigura că informația veridică ajunge la public. În ciuda eforturilor noastre multe încă rămân de făcut. Creșterea propagandei, care țintește strunele sensibile ale identității naționale, trebuie să fie confruntată. Propaganda și dezinformarea macină încrederea în instituțiile democratice și le fură cetățenilor dreptul lor de a face alegeri în cunoștință de cauză”, a menționat ambasadorul SUA la Chișinău, James Petit.

Oficialul a mai specificat că combaterea dezinformării și asigurarea cu informație veridică reprezintă o provocare globală, cu care se confruntă multe țări, iar posibilitatea de a face schimb de cele mai recente tehnologii și instrumente de investigație poate consolida instituțiile democratice de guvernare și rolul mass-media independente în discursul public.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney