Prima   |  Social | Peste 30 de organizaţii cer măsuri imediate privind combaterea violenţei faţă de femei

Peste 30 de organizaţii cer măsuri imediate privind combaterea violenţei faţă de femei

28.11.2017   647 Accesări  
Peste 30 de organizaţii care formează Coaliţia Naţională „Viaţa fără violenţă în familie” au făcut un apel către autorităţi şi întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenţei faţă de femei. Apelul a fost lansat în cadrul dialogului public organizata astăzi, 28 noiembrie, la Chişinău, cu genericul: „Tu nu eşti singură - Uniţi pentru eliminarea violenţei faţă de femei”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost desemnaţi câştigătorii noii ediţii a concursului „Migraţia prin ochii copiilor”
18.12.2018   111 Accesări   
Prea puțini oameni din Moldova cunosc limbajul semnelor
17.12.2018   110 Accesări   
 
 

Potrivit Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova, șase din zece femei au fost supuse cel puțin unei forme de violență din partea partenerilor, relatează Radio Moldova Actualități.

„Republica Moldova a semnat Convenția de la Istanbul, noi am vrea să ratificăm această Convenție, ca lucrurile să meargă mult mai bine și mult mai ușor. Am vrea ca această Convenție să funcționeze în favoarea supraviețuitoarelor sau femeilor supuse violenței”, a declarat reprezentanta Coaliției, Natalia Rezneac.

Potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, la momentul actual cadrul legal și normativ este în dezvoltare, iar numărul victimelor care raportează violența este în creștere.

„Numărul victimelor care raportează violența este în creștere, pentru că femeile, fetele, deja au siguranța că pot raporta violența, pentru că știu că există servicii de suport, profesioniști care ar putea să-i ajute”, a declarat Stela Grigoraș.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată și piesa de teatru „Iubirea nu doare”, creată în baza experienței femeilor supuse violenței domestice.

„În cadrul acestui eveniment urmărim calea parcursă de femeia supraviețuitoare a violenței, redată printr-o piesă de teatru, dar scrisă în baza istoriilor reale ale femeilor supraviețuitoare”, a declarat reprezentantul UN Women, Corneliu Eftodi.

Și-a făcut auzită istoria ei de depășire a violenței în familie și campioana sportivă Maria Scorodinschi, inclusă recent într-un top 100 drept cele mai inovatoare femei 2017, realizat de BBC News.

„Primul pas spre ajutorarea acestor femei este simplul pas de a le înțelege. Mesajul meu către toate femeile care acum trec prin fenomenul dureros al violenței este că nu trebuie să suporte și să știe că nu sunt singure. Foarte mulți acum se implică și sunt de partea loc, inclusiv femei alde mine, care au trecut prin asta și prea bine înțeleg acest fenomen”, a declarat Maria Scorodinschi.

Evenimentul „Tu nu ești singură – Uniți pentru eliminarea violenței față de femei” este parte a Campaniei globale „16 zile de activism pentru eliminarea violenței față de femei și fete” și a fost organizat cu sprijinul Guvernului Suediei. 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney