Prima   |  Social | Dans pentru ... conştientizarea rezistenţei la antibiotice

Dans pentru ... conştientizarea rezistenţei la antibiotice

18.11.2017   405 Accesări  
Mai multe tinere au dansat într-un centru comercial din capitală pentru a atrage atenţia asupra consumului raţional de antibiotice. Flash-mobul a avut loc în cadrul Săptămânii mondiale de conştientizare a rezistenţei la antibiotice.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Uniunea Europeană şi Suedia sprijină participarea femeilor, minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral
12.09.2018   35 Accesări   
BURSE ACADEMICE ELVEȚIENE 2019-2020
04.09.2018   87 Accesări   
 
 

Curioşii au primit baloane şi pliante informative despre riscurile la care se expun atunci când utilizează medicamente fără a consulta un specialist. 

Rezistenţa la antibiotice a făcut aproape imposibilă distrugerea a aproximativ jumătate dintre viruşii existenţi. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, zece la sută dintre medicamentele utilizate de către pacienții din Moldova  sunt antibiotice, în timp ce standardele prevăd un consum maxim de şase la sută.

Astfel, autorităţile au decis că farmaciile vor fi sancţionate dacă vor elibera antibiotice fără reţetă, iar domeniul zootehnic va fi supus unor evaluări.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney