Prima   |  Social | Mai multe proiecte sprijinite de UE, implementate cu succes în Moldova

Mai multe proiecte sprijinite de UE, implementate cu succes în Moldova

07.11.2017   581 Accesări  
Patru proiecte din cadrul Parteneriatului pentru o bună guvernare, sprijinite de UE, au fost implementate cu succes în Republica Moldova. Pe parcursul a doi ani de program s-au făcut paşi importanţi în aşa domenii precum justiţia, respectarea drepturilor omului, proceduri electorale, dar şi combaterea discriminării. Din 2015 şi până în prezent, factorii implicaţi în aceste procese au reuşit să revigoreze cadrul legal şi profesional din aceste domenii.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Satul Costești devine ,,Capitala Tineretului 2019”
28.11.2018   68 Accesări   
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați
25.11.2018   98 Accesări   
 
 

Parteneriatul pentru o bună guvernare a început după ce în 2014, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au început cooperarea cu ţările Parteneriatului Estic, privind implementarea standardelor europene în domenii precum drepturile omului, democraţia şi statul de drept. Mentorii programului au făcut astăzi bilanţul celor doi ani de activitate.

„Moldova împreună cu Uniunea Europeană lucrează la îmbunătăţirea unor domenii cheie pentru valorile democratice şi anume: respectarea drepturilor omului, eradicarea şi combaterea discriminării. De asemenea agenda digitală reprezintă o prioritate pentru noi, la fel ca şi domeniul electoral”, a declarat coordonatorul de programe UE/CoE din cadrul Consiliului Europei, Arkadi Sytine.

„Parteneriatul pentru o bună guvernare este mai mult decât finanţarea derulării obiectivelor UE în Republica Moldova. Acesta reprezintă, întâi de toate, o expertiză pentru ţara dumneavoastră, un schimb de opinii şi valori care duc la creşterea nivelului capacităţii de implementare eficientă a ceea ce ne-am propus. Eforturile UE în Moldova sunt exclusiv pentru cetăţeni, iar autorităţile trebuie să le consolideze”, a declarat șeful Secției proiecte din cadrul Delegației UE în Republica Moldova, Aneil Singh. 

„Dorim să-i asigurăm pe partenerii noştri externi de sprijinul nostru deplin în vederea finalizării cu succes a acestor programe, conform aşteptărilor prevăzute iniţial”, a declarat reprezentantul Ministerului de Externe, Sergiu Mihov.

Costul implementării proiectelor este de 2,4 milioane de euro, bani oferiţi de Uniunea Europeană şi Consiliul Europei.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney