Prima   |  Social | Familiile cu trei şi mai mulţi copii vor putea privatiza gratuit locuinţele

Familiile cu trei şi mai mulţi copii vor putea privatiza gratuit locuinţele

30.10.2017   449 Accesări  
Refugiaţii transnistreni, dar şi familiile cu trei şi mai mulţi copii, vor putea privatiza în mod gratuit locuinţele. Un document în acest sens, propus de Guvern, a fost votat în prima lectură de plenul Parlamentului în cadrul şedinţei de astăzi, 27 octombrie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Uniunea Europeană şi Suedia sprijină participarea femeilor, minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral
12.09.2018   35 Accesări   
BURSE ACADEMICE ELVEȚIENE 2019-2020
04.09.2018   88 Accesări   
 
 

„Elaborarea proiectului de lege este impus de situația în care s-au pomenit persoanele intern deplasate din raioanele de est ale Republicii Moldova, care se află în imposibilitatea de a beneficia de dreptul la privatizarea gratuită a locuințelor primite”, a declarat reprezentantul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatolie Zolotco. 

Inițiativa Guvernului prin care propune ca refugiații transnistreni, dar și familiile cu trei și mai mulți copii sa poată privatiza în mod gratuit locuințele a provocat discuții în contradictoriu în Parlament. Potrivit deputaților, astfel sunt discriminați alți cetățeni, inclusiv refugiații din stânga Nistrului, care și-au privatizat locuințele cu bani.

„Norma aceasta pe care dumneavoastră ați elaborat-o, pe de o parte este bună, dar, pe de altă parte, e o normă discriminatorie, pentru că vorbim și de alte familii din Republica Moldova. Conceptul acesta de privatizare a locuințelor mi se pare, cel puțin mie, un pic depășit de timp”, a declarat deputatul Valeriu Ghilețchi.

La ora actual de dreptul de a privatiza în mod gratuit locuințele se bucură doar familiile cu cinci și mai mulți copii.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney