Prima   |  Social | A crescut interesul cetățenilor pentru siguranța online

A crescut interesul cetățenilor pentru siguranța online

27.10.2017   532 Accesări  
Mai mulţi părinţi şi tutori ai copiilor şcolari au revenit în băncile şcolii, la invitaţia experţilor Centrului Internaţional „La Strada”. Adulţii au participat la seminare informative privind siguranţa copiilor on-line, la care au aflat despre riscurile pentru cei mici pe Internet şi soluţiile practice prin care aceste riscuri pot fi evitate.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Satul Costești devine ,,Capitala Tineretului 2019”
28.11.2018   68 Accesări   
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați
25.11.2018   98 Accesări   
 
 
Potrivit organizatorilor sesiunilor de instruire, ideea de a informa și sensibiliza părinții despre subiectul siguranței copiilor on-line s-a conturat după ce în ultimele luni s-a dublat numărul de adresări din partea adulților pe portalul www.siguronline.md.
 
Coordonatoarea portalului, Angela Palancean, susține că deconectarea Internetului de la dispozitivele electronice nu este o soluție. Cea mai bună cale fiind comunicarea cu copiii despre riscurile la care sunt supuși în cazul în care nu respectă regulile de siguranță on-line.
 
„Este foarte important atunci când copilului i se oferă un dispozitiv conectat la Internet, părintele să-i explice regulile de securitate online, așa cum îi explică și regulile de securitate atunci când traversează strada, atunci când îi spune să nu vorbească pe stradă cu oameni necunoscuți. Nu merită să interzică absolut Internetul, pentru că copiii oricum vor găsi modalități de accesare a acestuia, pentru că avem acces peste tot”, a explicat specialista.
 
Deseori părinții sunt tentați să plaseze pe rețelele de socializare fotografii cu odraslele lor. Angela Palancean îi îndeamnă însă să nu facă publice locurile unde copii își petrec timpul, fie școala pe care o frecventează, sala de sport sau terenul de joacă. În caz contrar, răuvoitorii vor putea identifica cu ușurință locul și timpul unde pot fi găsiți copiii. „Dacă cineva are acces la fotografiile copilului el poate ajunge să fie intimidat și îndemnat la acțiuni ilegale”, a menționat Angela Palancean.
 
Siguranța în mediul on-line a fost discutată astăzi și în cadrul conferinței „CyberSec 2017”. Reprezentanta Comisie securitate națională, apărare și ordine publică, Mihaela Spătaru, susține că societatea noastră trebuie să conștientizeze importanța securității cibernetice.
 
„Problema este că noi plasăm atât de multă informație pe internet încât practic trăim online. Noua generație trăiește online, acolo își face cumpărăturile, acolo se fac afacerile, comunicarea, viața socială are loc acolo. Or dacă noi nu înțelegem cât de importante sunt aceste lucruri cred că facem o mare greșeală. Problema este că dacă aceste informații intră în posesia celor care nu au neapărat intenții bune, daunele aduse pot fi considerabile”, a afirmat Mihaela Spătaru.
 
Pentru a afla mai multe informații despre navigarea online în siguranță, orice doritor poate accesa pagina www.siguronline.md.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney