Prima   |  Social | Fundația SWISSCOR, fondată de fostul președinte elvețian Adolf Ogi, a oferit asistență pentru 473 de copii din Republica Moldova

Fundația SWISSCOR, fondată de fostul președinte elvețian Adolf Ogi, a oferit asistență pentru 473 de copii din Republica Moldova

04.10.2017   523 Accesări  
Pe parcursul ultimilor 10 ani Fundația elvețiană SWISSCOR a oferit asistență unui număr de 473 de copii cu dizabilități din Republica Moldova. Despre acest lucru a vorbit azi la Chișinău chiar fondatorul Swisscor, fostul președinte al Confederaţiei Elveţiene Adolf Ogi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass-media din R. Moldova.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

vezi mai mult
Uniunea Europeană şi Suedia sprijină participarea femeilor, minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral
12.09.2018   27 Accesări   
BURSE ACADEMICE ELVEȚIENE 2019-2020
04.09.2018   82 Accesări   
 
 

Potrivit lui Adolf Ogi, toți acești copii au avut parte de un sejur de vacanţă în Elveţia, unde au beneficiat de două săptămâni de îngrijiri medicale speciale. De menționat că în această perioadă cei 473 copii, majoritatea instituționalizați în structuri rezidențiale din R. Moldova, au beneficiat de 366 intervenții dentare, 34 suporturi pentru mobilitate, 2 scaune mobile, 40 perechi de ochelari, 69 aparate auditive etc.

”Vom continua să acordăm sprijin acestor și altor copii și vom transfera experiența noastră medicilor din Moldova prin intermediul unei asociații locale”, a mai spus ex-președintele elvețian.

Precizăm este vorba de Asociația ”INIMI SOLIDARE”, care își propune să asigure continuitatea proiectelor Fundației Swisscor.

Solicitat de reporterul InfoMost.org să spună dacă autoritățile moldovenești au asigurat suportul necesar pentru activitatea Fundației Swisscor în R. Moldova, Adolf Ogi a declarat că, practic, nu au existat dificultăți în acest sens. ”Noi suntem recunoscători autorităților din R. Moldova că au avut încredere în noi și în capacitățile noastre de a oferi ajutorul necesar.

La întâlnirea cu jurnaliștii a fost prezent și Dl Guillaume Scheurer, Ambasador al Confederației Elvețiene în Ucraina și Republica Moldova. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney