Prima   |  Social | USAID va susține dezvoltarea sectorului IT din Moldova

USAID va susține dezvoltarea sectorului IT din Moldova

26.09.2017   415 Accesări  
USAID are drept scop susținerea autorităților de la Chișinău în dezvoltarea sectorului IT nu doar în capitală, dar și alte regiuni ale țării, prin crearea centrelor de excelență IT similare TekWill în Bălți, Cahul și Comrat. Anunțul a fost făcut de către Karen Hilliard, director USAID Moldova, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmâc, ministru al economiei și infrastructurii.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Uniunea Europeană şi Suedia sprijină participarea femeilor, minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral
12.09.2018   27 Accesări   
BURSE ACADEMICE ELVEȚIENE 2019-2020
04.09.2018   82 Accesări   
 
 

Într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii se precizează că directorul USAID Moldova a declarat că instituția pe care o reprezintă este disponibilă să se implice activ la definitivarea Legii cu privire la Parcurile IT și diverse acțiuni de promovare peste hotare a ofertei Guvernului Republicii Moldova privind realizarea proiectelor investiționale sau de alt gen în aceste parcuri.

Prezent la întrevedere, ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, a menționat că sectorul IT este domeniul viitorului. Autoritățile SUA sunt disponibile să acorde asistență tehnică și financiară atât în crearea și dezvoltarea parcurilor IT, cât și pentru susținerea investitorilor străini în aceste centre inovaționale.

Un studiu avansat privind perspectivele de dezvoltare ale industriei IT în Moldova este în proces de elaborare, cu susținerea USAID.

 

 

 

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney