Prima   |  Social | Lideri locali, instruiţi în elaborarea planurilor de dezvoltare a localităţilor

Lideri locali, instruiţi în elaborarea planurilor de dezvoltare a localităţilor

13.04.2016   2322 Accesări  
Primari, şefi de instituţii publice şi reprezentanţi ai societăţii civile din 20 de localităţi de pe ambele maluri ale râului Nistru participă la instruiri în cadrul cărora vor învăţa să elaboreze planuri strategice de dezvoltare a localităţilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
În Chișinău, 700 de persoane iau zilnic masa la cantinele sociale
04.06.2018   76 Accesări   
Ambasador austriac: Declarația Summit-ului de la Bruxelles a remodelat Parteneriatul Estic
30.05.2018   90 Accesări   
 
 
În baza acestor documente, comunitățile vor avea posibilitatea să aplice la finanțare externă pentru a soluționa dificultățile cu care se confruntă.

Participanții la eveniment au învățat să elaboreze strategii și planuri de dezvoltare locală și să atragă resurse externe pentru a rezolva probleme cu care se confruntă comunitatea pe care o conduc. Pe lângă cunoștințele acumulate, liderii locali au avut posibilitatea să facă schimb de experiență cu colegii din alte localități.

Managerul proiectului „Dezvoltarea comunitară”, Viorel Albu, a menționat că până în prezent au fost implementate peste 60 de proiecte de infrastructură socială, însă pentru a le dezvolta este nevoie ca fiecare lider să posede capacități sporite.

„Am observat ca deseori comunitățile nu au suficientă experiență și capacități în domeniul scrierii cererilor de finanțare pentru a se adresa după suport către noi sau către alți donatori. De asemenea, ei nu pot organiza eficient campanii de colectare de fonduri, sunt întâmpinate multiple deficiențe și în procesul de implementare a proiectelor. Noi trebuie să îi ajutăm în gestionarea eficientă a proiectelor”, a menționat Viorel Albu.

Proiectul de consolidare a capacităților liderilor locali de pe ambele maluri ale râului Nistru are loc în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de UE și implementat de PNUD.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney