Prima   |  Social | Asistenţă din UE pentru supravegherea pieţei financiare din Moldova

Asistenţă din UE pentru supravegherea pieţei financiare din Moldova

02.11.2015   1768 Accesări  
Uniunea Europeană a lansat un nou Proiect de Twinning în domeniul reglementării prudenţiale şi supravegherii pieţei financiare nebancare din Republica Moldova. Proiectul va fi implementat timp de 2 ani de către autorităţi abilitate din Polonia, beneficiar fiind Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) din Republica Moldova, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Pavel Filip: Moldova va menţine ritmul înalt de implementare a condiționalităților UE
16.02.2018   13 Accesări   
Тhe Atlantic Council admite că Moldova ar putea să nu beneficieze pe deplin de asistența macrofinanciară a UE
31.01.2018   322 Accesări   
 
 

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, Proiectul „Dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor instituţionale şi operaţionale ale Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare în domeniul reglementării şi supravegherii prudenţiale” are valoarea de 1,3 milioane de euro, bani acordaţi de Uniunea Europeană.

În perioada de implementare a proiectului, experţii polonezi vor acorda asistenţă colegilor moldoveni în crearea unui sistem de supraveghere bazat pe risc pentru participanţii la piaţa financiară nebancară în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii sectorului, şi consolidării rolului acestuia în economia naţională.

CNPF va fi asistată, în cadrul proiectului, să-şi consolideze capacităţile operaţionale şi instituţionale în ceea ce priveşte supravegherea şi reglementarea pieţei de capital, a sectorului fondurilor de investiţii, a sectorului companiilor de asigurări, a asociaţiilor de economii şi împrumut şi fondurilor de pensii.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney