Prima   |  Social | Asistenţă din UE pentru supravegherea pieţei financiare din Moldova

Asistenţă din UE pentru supravegherea pieţei financiare din Moldova

02.11.2015   1530 Accesări  
Uniunea Europeană a lansat un nou Proiect de Twinning în domeniul reglementării prudenţiale şi supravegherii pieţei financiare nebancare din Republica Moldova. Proiectul va fi implementat timp de 2 ani de către autorităţi abilitate din Polonia, beneficiar fiind Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) din Republica Moldova, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Accesul la educaţie - cel mai încălcat drept al copiilor din Moldova
20.09.2017   47 Accesări   
O nouă lege privind accesul la o justiție prietenoasă pentru copiii din Moldova
08.09.2017   11 Accesări   
 
 

Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, Proiectul „Dezvoltarea şi consolidarea capacităţilor instituţionale şi operaţionale ale Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare în domeniul reglementării şi supravegherii prudenţiale” are valoarea de 1,3 milioane de euro, bani acordaţi de Uniunea Europeană.

În perioada de implementare a proiectului, experţii polonezi vor acorda asistenţă colegilor moldoveni în crearea unui sistem de supraveghere bazat pe risc pentru participanţii la piaţa financiară nebancară în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii sectorului, şi consolidării rolului acestuia în economia naţională.

CNPF va fi asistată, în cadrul proiectului, să-şi consolideze capacităţile operaţionale şi instituţionale în ceea ce priveşte supravegherea şi reglementarea pieţei de capital, a sectorului fondurilor de investiţii, a sectorului companiilor de asigurări, a asociaţiilor de economii şi împrumut şi fondurilor de pensii.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney