Prima   |  Social | Campanie de promovare a abilităților copiilor cu nevoi speciale

Campanie de promovare a abilităților copiilor cu nevoi speciale

25.11.2019   2729 Accesări  
Abilitățile copiilor cu cerințe educaționale speciale vor fi promovate în cadrul unei campanii de sensibilizare cu genericul: „Și eu pot…”. Campania este lansată de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Solicitată de IPN, Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției, a spus că evenimentul are loc în contextul marcării, în data de 3 decembrie, a Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2320 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2538 Accesări   
 
 

Timp de două săptămâni, până pe 9 decembrie, în centrele de plasament, comunitare și cele de zi din Chișinău vor fi organizate diferite activități cultural-artistice, la care vor participa și copii cu cerințe educaționale speciale, pentru o mai bună incluziune a acestora.

Lucia Caciuc a mai spus că, pe data de 3 decembrie, când este marcată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, în centrele de plasament, comunitare și cele de zi vor fi organizate master class-uri, unde copiii, alături de artiști plastici, vor picta și vor lucra în lut, iar lucrările vor fi expuse în cadrul unei expoziții cu vânzare care va fi organizată în ajun de Crăciun.

„Vrem să implicăm în activități sociale copiii cu dizabilități, dar totodată vrem să atragem atenția persoanelor din jurul acestor copii că ei există, că sunt capabili să facă lucruri frumoase”, a spus Lucia Caciuc.

În cadrul campaniei vor fi distribuite cetățenilor pliante informative pentru a-i sensibiliza asupra nevoilor persoanelor cu dizabilități.

În municipiul Chișinău sunt circa 400 de copii cu dizabilități.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney