Prima   |  Social | Raioanele din nordul ţării vor beneficia de granturi europene pentru dezvoltare

Raioanele din nordul ţării vor beneficia de granturi europene pentru dezvoltare

20.11.2019   2322 Accesări  
Un program de granturi locale a fost anunţat în Regiunea de Nord a ţării. Acesta este lansat în baza Cadrului unic de sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2085 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2173 Accesări   
 
 

Raioanele eligibile pentru participare la apel sunt Briceni, Ocnița, Edineț, Soroca, Dondușeni, Drochia, Râșcani, Glodeni, Fălești, Florești, Sângerei și municipiul Bălți.

Suma totală a Programului de granturi locale constituie 750 mii de euro. Se vor acorda trei tipuri de granturi, cu valoare estimativă de zece mii de euro pentru granturi mici, până la 30 mii de euro pentru granturi medii şi până la 50 mii de euro pentru granturi mari.

Termenul limită de prezentare a propunerilor de proiect este 26 decembrie pentru granturile mici şi 31 ianuarie pentru granturile medii şi mari.

Programul își propune să abiliteze cetățenii prin participarea activă și constructivă în procesele de elaborare, monitorizare și evaluare a politicilor și deciziilor privind serviciile publice locale. Prin intermediul Programului de granturi locale se va oferi suport financiar și tehnic pentru cel puțin 25 organizaţii ale  societăţii  civile de nivel local din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Banii vor fi direcţionaţi pentru susținerea ideilor inovative de dezvoltare socio-economică durabilă a comunităților locale, în concordanță cu necesitățile cetățenilor, în patru domenii prioritare: infrastructură pentru apă și canalizare, gestionarea deșeurilor, eficiența energetică, mediu și schimbările climatice.

Pentru organizaţiile care intenționează să participe la Program vor fi organizate sesiuni de informare, după cum urmează: miercuri, 20 noiembrie, în municipiul Edineț, joi, 21 noiembrie – în mun. Bălți, şi vineri, 22 noiembrie -  în mun. Soroca. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney