Prima   |  Social | 170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România

170 de elevi olimpici au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România

13.08.2019   581 Accesări  
170 de elevi din Republica Moldova care au câştigat diferite olimpiade naţionale au plecat în tabăra de odihnă de la Sulina, România. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la Bucureşti a adăugat anul acesta două tabere noi pentru elevii olimpici din ţara noastră.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   514 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   501 Accesări   
 
 

„Am aşteptări foarte mari, sper sa se realizeze toate, sper să cunosc oameni noi şi să rămân doar cu amintiri frumoase”, „Tulcea este un judeţ nou pentru mine pe care o să-l vizitez. Sper să fie o excursie interesantă, cu noi cunoştinţe, unde se vor lega noi prietenii”, „Mă simt împlinit pentru că mă duc la această tabără, din Sulina. Aş dori să cunosc cât mai multe persoane noi şi să vizitez şi România pentru că nu am avut până acum ocazia să o fac”, au declarat copii.

Elevii au fost selectaţi de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

„Copiii au posibilitatea de a lega prietenii, de a schimba idei. Îmi doresc ca aceşti copii care pleacă în tabără să fie printre cei care vor contribui în mod esenţial la definitivarea drumului european al Republicii Moldova. Aceşti copiii sunt, în mod metaforic, copii ai unirii, ai unirii noastre în Uniunea Europeană”, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

„Este important ca elevii cu performanţe deosebite de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască, să socializeze. Este important pentru că asta înseamnă un schimb de experienţă şi o schimbare de viziune”, a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Taberele de vară  „ARC” sunt la a 11-a ediţie.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney