Prima   |  Social | În capitală va fi creat un centru pentru copii care suferă de autism

În capitală va fi creat un centru pentru copii care suferă de autism

08.04.2019   190 Accesări  
În Chișinău va fi creat un Centru destinat copiilor care suferă de autism. Despre aceasta a anunțat astăzi primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Guvernul a aprobat noi măsuri de sprijinire a populaţiei din stânga Nistrului
30.05.2019   113 Accesări   
La Chișinău a fost vernisată o expoziție dedicată aniversării prăbușirii comunismului în Polonia
29.05.2019   93 Accesări   
 
 

Potrivit lui Codreanu, spațiul pentru viitorul centru a fost deja identificat. Acesta se află în sectorul Râșcani al capitalei și are 200 metri pătrați. Primarul nu a precizat câți bani sunt necesari pentru deschiderea centrului.

În cadrul noului centru, copiii vor beneficia inclusiv de servicii de psihopedagogie, iar părinții își vor putea lăsa micuții în grija angajaților chiar și pentru câteva ore.

„Nu-mi doresc să avem în orașul Chișinău discriminare. Noi, ca autoritate publică locală, trebuie să ne asigurăm că oferim tot confortul și servicii la cel mai înalt nivel pentru toți locuitorii: copii, tineri, adolescenți, angajați, șomeri, vârstnici. Ca municipiu, nu avem un centru prin care să oferim servicii acestor copii minunați”, a comunicat Ruslan Codreanu.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, în anul 2017 erau înregistrați oficial circa 346 de copii cu autism.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney