Prima   |  Social | Şase milioane de euro pentru valorificarea potenţialului migraţiei în Moldova

Şase milioane de euro pentru valorificarea potenţialului migraţiei în Moldova

12.02.2019   203 Accesări  
Circa şase milioane de euro va oferi ţării noastre Guvernul Elveţiei pentru implementarea fazei a doua a Programului „Valorificarea potenţialului migraţiei în Republica Moldova”. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului de înţelegere dintre Cancelaria de Stat şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Comunitatea UE marchează Ziua Europei
09.05.2019   31 Accesări   
Tot mai puţini copii se nasc în Moldova
29.04.2019   75 Accesări   
 
 

Odată cu semnarea documentului, Biroul Relaţii cu Diaspora al Cancelariei de Stat va implementa două proiecte din cadrul Programului. Acestea vor contribui la îmbunătăţirea cadrului instituţional, combaterea sărăciei şi consolidarea capacităţilor diasporei de a se implica activ în dezvoltarea socială şi economică a ţării.

Implementarea Programului va contribui la realizarea strategiei naţionale „Diaspora-2025” şi a Planului de acţiuni pentru anii 2019-2021. În acelaşi timp, Programul va permite eliminarea lacunelor existente în domeniul migraţiei forţei de muncă, oferind bărbaţilor şi femeilor mai multe oportunităţi pentru migraţia legală şi temporară în scop de muncă. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va beneficia de sprijin pentru îmbunătăţirea serviciilor de reintegrare prin angajare în câmpul muncii a migranţilor reveniţi acasă.

Totodată, prin intermediul Programului vor fi implementate proiecte de inovare şi instruire, dar şi de diseminare a celor mai bune practici la nivel naţional şi raional.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney