Prima   |  Social | A fost lansată campania naţională de promovare a lecturii

A fost lansată campania naţională de promovare a lecturii

30.01.2019   570 Accesări  
Astăzi a fost lansată campania naţională de promovare a lecturii "Să citim împreună". Se desfăşoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi îşi propune să îi motiveze pe copii şi adolescenţi să citească, să promoveze cărţie valoroase ale autorilor autohtoni şi să încurajeze lectura în familie.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
20.12.2019   2084 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
19.12.2019   2173 Accesări   
 
 

Cărţile recomandate în ediţia din 2019 a campaniei naţionale de încurajare a lecturii sunt "Rebela", de Claudia Patrole, şi "Poeme pe trepte încinse", de Ianoş Ţurcanu. Ideea de a iniţia o campanie care să promoveze anumite cărţi şi nu doar lectura în general a fost preluată de la americani, care organizează frecvent astfel de campanii.


Rebela este un roman care abordează viaţa unei adolescente rebele, care încearcă să schimbe lumea după dorinţa ei şi, până la urmă, îşi dă seama că acest lucru nu este întotdeauna posibil.

"Poeme pe trepte încinse" este un volum de versuri dedicat atât copiilor cât şi părinţilor. Într-o lume a gadgeturilor, copiii şi adolescenţii mai găsesc timp şi pentru lectură.

Campania "Să citim împreună" se desfăşoară, anual, încă din 2012.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney