Prima   |  Social | Dependenţa de droguri, o problemă stringentă în Republica Moldova

Dependenţa de droguri, o problemă stringentă în Republica Moldova

13.12.2018   489 Accesări  
Dependenţa de droguri este în continuare o problemă stringentă, în ţara noastră chiar dacă comparativ cu anul 2017, numărul persoanelor consumatoare de substanţe narcotice e este în scădere. De la începutul anului, oamenii legii au documentat peste 500 de cazuri. Potrivit specialiştilor, cel mai frecvent, tinerii care ajung dependenţi de stupefiante sunt cei neglijaţi în familie. Autorităţile au prezentat astăzi rezultatele Campaniei „Iubeşte viaţa, spune nu drogurilor!”, relatează Mesager.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Guvernul a aprobat noi măsuri de sprijinire a populaţiei din stânga Nistrului
30.05.2019   113 Accesări   
La Chișinău a fost vernisată o expoziție dedicată aniversării prăbușirii comunismului în Polonia
29.05.2019   93 Accesări   
 
 
„Infracţiunile descoperite la capitolul droguri este pozitivă. Sunt identificate mai multe persoane. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 544 de infracţiuni, iar anul acesta, doar la nouă luni de zile au fost înregistrate 501 infracţiuni”,  a declarat șeful secției din cadrul Direcției de Poliție Chișinău. Alexei Grosu.

Prin intermediul campaniei „Iubeşte viaţa, spune nu Drogurilor” peste 6000 de elevi din mun. Chişinău au fost informaţi despre pericolul substanţelor stupefiante.

„Am fost la licee în diferite raioane a municipiului Chişinău și am făcut câteva şedinţe de consiliere. Toţi cei care s-au adresat am simţit că sunt îndepărtaţi de părinţi, părinţii nu le-au oferit înţelegerea şi dragostea pe care trebuiau să o ofere”, a spus psiohodramoterapeutul, Iuliana Fornea-Stecailova.

„Substanţele psihotrope accesibile tinerilor  sunt foarte periculoase. Administrarea acestora îi poate costa viaţa. Relaţionarea părinte-copil este soluţia  contra consumului de droguri”, a declarat membrul „Inițiativa Pozitivă”, Constantin Ceranovski.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ţară sunt peste 11.000 de consumatori de droguri.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney