Prima   |  Social | Moldova şi Lituania au semnat un acord privind libertatea mass-media

Moldova şi Lituania au semnat un acord privind libertatea mass-media

16.11.2018   233 Accesări  
Lituania şi-a asumat angajamentul de a oferi suport ţării noastre în promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media. Un acord a fost semnat astăzi între instituţiile ce gestionează domeniul audiovizualului din ambele ţări. Lituania va împărtăşi din bunele practici privind combaterea ştirilor false, dezinformării şi propagandei. După semnarea memorandumului, reprezentaţii celor două state au participat la o masă rotundă, organizată cu sprijinul Uniunii Europene şi Consiliul Europei, în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media în Republica Moldova”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   63 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   55 Accesări   
 
 
„Va prevedea vizite de documentare, expertizarea majorităţii hotărârilor, deciziilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Ne aşteaptă un scrutin electoral, ne aşteaptă un referendum şi vom avea nevoie de această expertiză. Vrem să încercăm să ocolim anumite mesaje care ne-ar posta pe noi în calitate de regulator într-o ipostază nefericită, care ar prevedea lipsa de echidistanţă, de obiectivitate”, a declarat președintele CCA, Dragoș Vicol. 

„Acest Acord între Moldova şi Lituania este important pentru ambele state. Chiar dacă Lituania este o ţară mică, noi avem o experienţă bună în ceea ce priveşte propaganda în mass-media”, a declarat președintele Comisiei pentru Radio și Televiziune din Lituania, Mantas Martisius.

„Semnarea Acordului este o etapă importantă. Lituania deţine o experienţă bogată în lupta cu ştirile false şi acest schimb de practici va fi o experienţă importantă pentru Moldova”, a menționat șeful Oficiului Consiliului Europei în Chișinău, William Massolin.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney