Prima   |  Social | Ziua Mondială a Filosofiei, marcată la Chişinău

Ziua Mondială a Filosofiei, marcată la Chişinău

15.11.2018   240 Accesări  
Azi este marcată Ziua Mondială a Filosofiei. În Moldova, anul acesta, este dedicată Centenarului Unirii din 1918 şi Anului european al patrimoniului cultural. Cu acest prilej în incinta Universităţii de Stat ,,Dimitrie Cantemir” din Chişinău are loc Conferinţa ştiinţifică cu genericul „Filosofia şi perspectiva umană”, ediţia a XVI-a, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   62 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   55 Accesări   
 
 
Doctorul habilitat în filosofie, Ana Pascaru, a specificat că „filosofia este disciplina care încurajează gândirea analitică şi independentă, fiind capabilă să promoveze atât o mai bună înţelegere a lumii înconjurătoare, cât şi toleranţa, acceptarea altor puncte de vedere”

„Filosofia te învață să ții cont de rigori, să cunoști izvoarele aplicate în toate domeniile în care noi activăm indiferent dacă ești din filozofie sau din afara filosofiei. Rigoarea ține de fiecare dintre noi. Filosofia te învață dacă aceste lucruri vrei să le pui în valoare și să obții rezultate nu doar pentru un moment, dar și pentru viitor, iar în prezent se întâlnește trecutul și viitorul”, a declarat doctorul habilitat în filosofie Ana Pascaru.

De menţionat că, Ziua Mondială a Filosofiei este marcată anual în a treia săptămână a lunii noiembrie.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney