Prima   |  Social | R. Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei

R. Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei

13.11.2018   141 Accesări  
Republica Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei – COST (Cooperarea Europeană în domeniul Științei și Tehnologiei).

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Satul Costești devine ,,Capitala Tineretului 2019”
28.11.2018   70 Accesări   
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați
25.11.2018   100 Accesări   
 
 

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, încadrarea cercetătorilor din Republica Moldova, mai ales a celor tineri, în activitățile organizate în cadrul Programului COST, va reprezenta o experiență valoroasă și va aduce progrese reale în domeniul cercetării și inovării. Totodată, acest fapt va permite câștigarea proiectelor internaționale.

În luna mai curent, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu președintele Asociației COST, Ronal de Bruin, cu care a discutat despre posibilitatea aderării în 2018 a Republicii Moldova la acest program. 

COST este organismul pan-european care își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare, care să conducă la noi concepte și produse, contribuind la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa. În prezent, asociația COST este constituită din 37 de membri și un stat cooperant, iar 16 țări europene din vecinătatea apropiată COST sunt eligibile pentru finanțare.

Contribuția Uniunii Europene la COST este de 300 milioane de euro, prin intermediul Programului „Orizont 2020”.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney