Prima   |  Social | Premieră pentru Republica Moldova în domeniul educaţiei

Premieră pentru Republica Moldova în domeniul educaţiei

06.07.2018   357 Accesări  
Republica Moldova va fi printre puţinele ţări din lume care vor oferi posibilitatea elevilor să obţină cunoştinţe temeinice în domeniul Inteligenţei Artificiale – ştiinţă ce va avea un impact decisiv asupra speciei umane şi a dezvoltării umanităţii. Cursurile extraşcolare vor fi predate începând cu luna ianuarie 2019 şi se vor încheia în mai 2022. Acestea sunt destinate copiilor (7-12 ani) şi adolescenţilor (13-19 ani) şi îi vor ajuta să obţină abilităţile necesare pentru a aplica într-un mod practic şi interactiv concepte ştiinţifice şi inginereşti.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
În zece ani, Indexul Egalității de Gen a rămas practic același
09.03.2019   46 Accesări   
Moldovenii care muncesc în Germania vor beneficia de prestații sociale
01.03.2019   52 Accesări   
 
 
Graţie potențialului imens de a schimba spre bine viețile oamenilor, proiectul educațional TwentyTu va oferi posibilitatea pentru 80 de mii de elevi din toată țară să studieze Inteligența Artificială. Cursul dedicat acestei ramuri revoluționare a informaticii va permite copiilor și adolescenților să-și cultive abilitățile necesare pentru a face față provocărilor viitorului și descoperirilor în domeniul tehnologic.
 
Inteligența Artificială este una dintre cele mai recente invenții ale omenirii și  reprezintă abilitatea unui calculator de a copia funcțiile creierului uman și de a efectua un șir de acțiuni caracteristice oamenilor. Pe parcursul orelor dedicate Inteligenței Artificiale, prin intermediul jocurilor interactive și a orelor practice, copiii vor învăța principiile de bază ale acestei științe.
 
Medicina este unul dintre domeniile care beneficiază cel mai mult de pe urma Inteligenţei Artificiale. Aparatele moderne pot identifica și stabili diagnosticul pentru un șir de maladii complicate, iar acest lucru este efectuat mult mai rapid decât o fac oamenii. La fel, în baza datelor acumulate despre starea de sănătate a pacientului, în viitor gadgeturile vor putea prescrie tratamente personalizate, în funcție de vârstă, mediul în care trăiește persoana sau stilul său de viață.
 
Importanța Inteligenței Artificiale (AI) este demonstrată și în domeniul agriculturii, unde sunt utilizate echipaje agricole „deștepte”. Cu ajutorul lor, semințele sunt puse în pământ la o distanță ideală una de alta, iar cantitatea utilizată este optimă. Astfel, fermierii pot crește producția, iar pierderile suferite se reduc la minim.
 
Cursurile vor acoperi domenii precum robotică, programare interactivă, aplicații mobile, astronomia VR (prin realitatea virtuală), inteligență artificială, antreprenoriat, dezvoltare personală etc.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney