Prima   |  Social | A fost constituită Reţeaua Naţională pentru Dezvoltare Rurală

A fost constituită Reţeaua Naţională pentru Dezvoltare Rurală

28.06.2018   201 Accesări  
Reţeaua Naţională pentru Dezvoltare Rurală a fost constituită astăzi la iniţiativa reprezentanţilor autorităţilor publice centrale şi locale, a membrilor Organizaţiilor Societăţii Civile şi producătorilor agricoli. Reţeaua este organizată în cadrul unui proiect finanţat de către delegaţia Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
R. Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei
13.11.2018   22 Accesări   
În R. Moldova a fost marcată Ziua Științei
10.11.2018   23 Accesări   
 
 

Reţeaua Națională pentru Dezvoltare Rurală va constitui o platformă multisectorială. Aceasta va implica sectorul privat, societatea civilă și administrația publică centrală și locală.
 
Potrivit directoarei Federației Naţionale a Agricultorilor din Moldova, Aurelia Bondari, structura va facilita dialogul între părțile implicate în elaborarea politicilor de dezvoltare rurală, aşa cum se face în mai multe state europene, cum ar fi România și Letonia, unde există platforme asemănătoare.
 
Iniţierea rețelei naționale pentru dezvoltare rurală a fost precedată de instruiri ale oamenilor, ateliere de lucru și crearea a 30 de grupuri de inițiativă locală. Totodată, în mai multe raioane ale țării au fost create zece platforme regionale de dezvoltare agricolă și rurală.
 
Participanții la adunarea de constituire a reţelei spun că, printr-o conlucrare a tuturor se va reuşi o schimbare a lucrurilor în zonele rurale.
 
Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu, a menţionat că, crearea Reţelei Naţionale pentru Dezvoltare Rurală reprezintă un succes şi constituie un imbold pozitiv pentru dezvoltarea sectorului agroindustrial.
 
Potrivit Mesager, la adunarea de constituire a reţelei au participat 150 de membri, care au votat conducerea noii structuri. În prezent, peste 55 la sută din populaţia ţării este concentrată la sate. Crearea Rețelei Naționale pentru Dezvoltare Rurală are loc cu sprijinul financiar al UE, fiind susținută sub aspec

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney