Prima   |  Social | Avocatul poporului: Integrarea copiilor cu dizabilităţi în societate este privită cu reticenţă

Avocatul poporului: Integrarea copiilor cu dizabilităţi în societate este privită cu reticenţă

20.06.2018   297 Accesări  
Încadrarea copiilor cu dizabilităţi în societate este privită cu reticenţă de părinţii celorlalţi copii. Dacă însăşi copiii între ei demonstrează înţelegere şi toleranţă, adulţii au o altă atitudine - a menţionat în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova, avocatul poporul pentru Drepturile Copilului Maia Bănărescu.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   63 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   55 Accesări   
 
 
„Copii găsesc acel sprijin și acea legătură unul cu altul și eu sunt mai sinceri. Atunci când se implică adultul prin mentalitatea sa, prin atitudinea sa denigratorie, iată atunci influențează și copilul, iar ei atunci au schimbări foarte mari. Avem și adresări de la părinții, care au copii cu nevoi speciale și solicită intervenția mea în apărarea drepturilor acestor copii. Cu copii trebuie toleranță, trebuie înțelegere și trebuie aplicate programele speciale destinate acestor copii, sunt dezvoltate diferite servicii. Nu trebuie să fim, la primul pas când am găsit un impediment, am dat peste o problemă, să devenim reticenți față de situație și față de toți copii”, a menționat avocatul poporul pentru Drepturile Copilului Maia Bănărescu.
 
La rândul său, Constantin Cainărean, elev al Liceului Teoretic „Hyperion”  din Durlești, municipiul Chișinău,  a specificat că tinerii cunosc care sunt problemele cu care se confruntă copiii – cea mai mare problemă fiind violența în familie.
 
„Problema esențială a copiilor din zilele noastre, este violența în familie, deoarece familia este primul grup social în care se află copilul de la naștere. Respectiv, ce educație i se va da copilului, ce valori i se vor cultiva așa el va și crește și îi va fi mai ușor să se încadreze în societate. De exemplul anul acesta, clasa noastră a decis să ia o oră opțională, se numește „Relația armonioasă în familie”, și în timpul acelei ore se discută toate aspectele despre cum să creezi un cuplu, cum să ai relații puternice, cum să educi un copil. Eu cred că acest obiect trebuia pus unul de bază și nu opțional, deoarece acesta educă copiii ca pe viitor să fie părinți buni și să poate educa o generație mai bună decât cea precedentă”, consideră Constantin Cainărean.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney