Prima   |  Social | În Chișinău, 700 de persoane iau zilnic masa la cantinele sociale

În Chișinău, 700 de persoane iau zilnic masa la cantinele sociale

04.06.2018   481 Accesări  
În municipiul Chișinău, 700 de persoane cu venituri modeste iau zilnic masa la cantinele sociale deschise în sectoarele capitalei sau își iau prânzul gratuit la pachet. Față de acum cinci ani, numărul beneficiarilor serviciilor de alimentație gratuită este în creștere, menționează Direcția generală asistenta socială, într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Comunitatea UE marchează Ziua Europei
09.05.2019   29 Accesări   
Tot mai puţini copii se nasc în Moldova
29.04.2019   73 Accesări   
 
 

Serviciile sunt prestate prin intermediul agenților economici selectați în urma unor concursuri publice. Pentru 2018, au fost selectați cinci antreprenori.

O persoană are parte de cel mult 30 de prânzuri gratuite în trimestru. Printre beneficiari sunt pensionari și oameni ai străzii, fără venituri sau cu venituri mici, și care nu au susținători legali. Pot pretinde să ia masa la cantina socială și persoanele cu dizabilități aflate în situație dificilă, copiii din familiile considerate social-vulnerabile în baza anchetei sociale întocmite de organele teritoriale de asistență socială.

Cererile se depun la Direcția generală asistenta socială. Solicitantul este eligibil dacă veniturile lunare pentru anul precedent nu depășesc 1-2 pensii minime pentru limita de vârstă.

Pentru anul 2018, în vederea achiziționării serviciilor de alimentare gratuită a persoanelor social-vulnerabile din municipiul Chișinău, din bugetul municipal a fost alocată suma de aproape 5 milioane de lei. Meniul beneficiarilor serviciilor de alimentație gratuită include supe, salate, bucate din carne, pește, garnituri, produse de panificație, fructe și legume.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney