Prima   |  Social | Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual

Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual

24.05.2018   320 Accesări  
Guvernul aprobă noi măsuri pentru protejarea copiilor în mediul virtual, avizând modificarea Legii privind protecția copiilor împotriva impactului negativ al informației. Astfel, furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor posibilitatea de instalare a aplicațiilor de filtrare a conținutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor. La fel, vor fi obligați să creeze pe paginile lor web compartimente speciale dedicate informațiilor privind siguranța online, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost desemnaţi câştigătorii noii ediţii a concursului „Migraţia prin ochii copiilor”
18.12.2018   122 Accesări   
Prea puțini oameni din Moldova cunosc limbajul semnelor
17.12.2018   120 Accesări   
 
 

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Investigații și Consultanță „SocioPolis”, principalele probleme în spațiul online se referă la spargerea contului pe rețelele de socializare. Fiecare al cincilea copil cu vârsta între 12-15 ani s-a ciocnit cu asemenea cazuri. Blocarea pe grupuri de rețelele de socializare a fost menționată de 18,6% dintre copii, accesarea involuntară sau vizionarea imaginilor cu caracter sexual – 16,3% dintre copii. O treime dintre copii îşi caută prieteni în mediul online. 30% își fac cumpărături în magazinele virtuale, iar 13% procură jocuri online. Mulți dintre copiii nu cunosc despre riscurile din spațiul virtual.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney