Prima   |  Social | 52% dintre respondenți susțin aderarea la UE, iar 41% -- la Uniunea Eurasiatică, sondaj

52% dintre respondenți susțin aderarea la UE, iar 41% -- la Uniunea Eurasiatică, sondaj

04.04.2018   78 Accesări  
Dacă ar trebui să decidă în cadrul unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, 52% dintre moldoveni ar vota pentru, 38% ar opta împotrivă, iar 10% nu au o opțiune. Dacă însă vor fi întrebați în cadrul unui referendum despre aderarea la Uniunea Eurasiatică, 41% dintre cetățeni ar vota pentru, 52% se vor declarat împotrivă, iar 7% nu au știut ce să răspundă. Sunt datele unui sondaj de opinie realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova, în perioada 10-27 martie, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Noi oportunităţi pentru consumatori de a expedia plângeri la ANSA
11.04.2018   34 Accesări   
În locul cuvintelor „handicapaţi” şi „handicapate”, în articolele 50 şi 51 din Constituţie urmează a fi scris „cu dizabilităţi”
10.04.2018   26 Accesări   
 
 

Sergiu Raeţchi, directorul Centrului, a spus miercuri, 4 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că niciunul dintre cei doi vectori nu este dominant în societate. Cu mici diferențe opțiunile moldovenilor sunt aproape egale.

Potrivit lui Sergiu Raeţchi, în ultima perioadă se conturează un nou vector pentru Moldova: unirea cu România. La un referendum la care votanții ar decide pentru unire, 35% ar vota pentru, 48% –  împotrivă, iar 17% nu sunt deciși. Sergiu Raeţchi susține că numărul celor care pledează pentru unire crește anual cu câteva procente.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney