Prima   |  Social | UE este lider la capitolul asistenței financiare nerambursabile acordate Moldovei

UE este lider la capitolul asistenței financiare nerambursabile acordate Moldovei

28.03.2018   456 Accesări  
Uniunea Europeană este lider la capitolul asistenței financiare nerambursabile acordate Republicii Moldova. De la începutul cooperării cu Moldova, UE a oferit peste 900 de milioane de euro. În prezent, cu asistența UE sunt în proces de implementare 76 de proiecte, cu un buget total de circa 379 de milioane de euro. Informațiile au fost oferite în cadrul unui eveniment de prezentare a șase proiecte europene de dezvoltare social-economică a UTA Găgăuzia, eveniment desfășurat la Comrat, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
În zece ani, Indexul Egalității de Gen a rămas practic același
09.03.2019   44 Accesări   
Moldovenii care muncesc în Germania vor beneficia de prestații sociale
01.03.2019   48 Accesări   
 
 

Cele șase proiecte prezentate vizează acordarea suportului pentru autoritățile publice locale din UTA Găgăuzia, consolidarea societății civile, dezvoltarea agriculturii și a antreprenorialului local. Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a accentuat că suportul UE pentru Moldova este foarte important în contextul amplului proces de reforme inițiat de Guvern, inclusiv a reformei administrației publice locale, se menționează într-un comunicat remis de serviciul de presă al executivului. 

Prim-ministrul a subliniat că realizarea respectivelor proiecte în regiune este un bun exemplu de activizare și implicare a autorităților locale. „Nu totul depinde de autoritățile centrale, vă mulțumesc pentru inițiativa de care dați dovadă. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi soluții la toate problemele, pentru a spori calitatea vieții cetățenilor”, a menționat premierul.

Șeful delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a remarcat că posibilități de accesare a fondurilor UE sunt multe, condiția este ca autoritățile locale, societatea civilă și antreprenorii să aibă capacitatea de a elabora proiecte și de a le gestiona. Oficialul european a mai spus că autoritățile publice locale eficiente și cu înalte capacități au un rol determinant în efectuarea schimbărilor reale la nivel local.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney