Prima   |  Social | Тhe Atlantic Council admite că Moldova ar putea să nu beneficieze pe deplin de asistența macrofinanciară a UE

Тhe Atlantic Council admite că Moldova ar putea să nu beneficieze pe deplin de asistența macrofinanciară a UE

31.01.2018   1169 Accesări  
Organizația „Тhe Atlantic Council” consideră că Moldova ar putea să nu beneficieze pe deplin de asistența macrofinanciară promisă de Uniunea Europeană. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menționează într-un raport pregătit de experții organizației.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   63 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   55 Accesări   
 
 

„Republica Moldova ar putea avea aceeași soartă privind asistența macrofinanciară ca și Ucraina, căreia recent UE a decis să-i amâne a treia tranșă de 600 mil. euro promise, din cauza că țara nu ar implementa îndeajuns reforme. Din păcate, este posibil ca guvernul Moldovei să meargă pe aceeași cale ca și Kievul, anunțând sus și tare intenția de a implementa reforme profunde și cuprinzătoare, iar în realitate să evite orice schimbare semnificativă, care ar putea fi dureroasă pentru părțile interesate”, menționează experții de la „Тhe Atlantic Council”.

Ei consideră că „societatea moldovenească s-a arătat destul de deschisă să accepte schimbările pe care le consideră necesare și universale, cum ar fi recenta lege care interzice fumatul în locurile publice, instalarea camerelor de supraveghere a traficului sau legile care au venit să curme copiatul la examene și Bacalaureat”. 

„Totuși, aceste exemple sunt într-un număr limitat și în ultimii zece ani în Moldova lucrurile nu prea s-au schimbat. Experții din Chișinău vorbesc deschis despre un posibil scenariu în care Moldova primește doar una sau două din cele trei tranșe planificate”, se arată în raport. 

„The Atlantic Council” susține că „UE trebuie să comunice direct cu societatea din Moldova și Ucraina, subliniind că ea ajută oamenii, nu guvernele”.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney