Prima   |  Social | Reforma justiției necesită participarea întregii societăți, opinii

Reforma justiției necesită participarea întregii societăți, opinii

30.01.2018   759 Accesări  
Pentru o veritabilă reformă a justiției este necesară implicarea și participarea întregii societăți. Această reformă nu trebuie să fie abordată la nivel generalist. Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   63 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   55 Accesări   
 
 

Juristul și purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, este de părere că orice reformă se inițiază în justiție, aceasta se ciocnește de opinii împărțite în societate și întotdeauna se caută interesul cui se face prin această reformă. „Trebuie să înțelegem că fiecare etapă necesită modificări și participarea întregii societăți poate duce la un numitor comun”, a spus Vitalie Gamurari.

Doctorul în drept și preşedintele organizaţiei de tineret a Partidului Democrat, Alexandru Cauia, susține că nu poate fi negat faptul că din 2011 până în 2017 s-au întâmplat unele lucruri în sistemul judecătoresc. „Ceea ce-mi doresc eu este să nu fie o abordare generalistă. Este importantă percepția concetățenilor noștri și atunci când mass-media, așa-numitele ONG-uri vin cu o singură poziție că nu există reforma justiției, totul este de proastă calitate, și aceasta se dă pe posturi, normal că cetățeanul care niciodată nu a fost în instanța de judecată își face doar o impresie”, a declarat Alexandru Cauia.

Ministrul justiției, Alexandru Tănase, a comunicat marți, în cadrul unui briefing de presă, că restructurarea sistemului judiciar va fi una dintre direcțiile prioritare ale viitoarei strategii de reformă a justiției, care va fi adoptată de Parlament pentru următorii cinci ani. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney