Prima   |  Social | Migraţia – una din cauzele violenţei în şcolile din ţară

Migraţia – una din cauzele violenţei în şcolile din ţară

30.01.2018   747 Accesări  
Migraţia este una din cauzele manifestării fenomenului violenţei în şcolile din ţară. De această părere este Veronica Pîrlea-Conovali, pedagog de profesie. Atunci când părinţii lasă copii în grija bunicilor, vecinilor, aceştia au prea multă libertate şi o pot lua pe un drum greşit al vieţii, susţine profesoara.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   63 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   56 Accesări   
 
 

„Părinţii au părăsit ţara, în goana după bani şi au lăsat copiii pe seama vecinilor, bunicilor. Copiii rămaşi fără părinți s-au folosit de momentul în care au avut libertate deplină. Una din cauzele violenţei este necunoaşterea responsabilităţilor de către elevi. Aceştia au prea multe drepturi şi nu îşi cunosc prea bine obligaţiile”, a declarat Veronica Pîrlea-Conovali la emisiunea „Bună Dimineața!” de la postul public de televiziune.

Există, însă, cazuri când copiii devin agresivi și violenți având părinții acasă. Acest comportament este alimentat de indiferența celor adulți. Fiind lăsați în voia sorții, adolescenții se lasă influențați de mediul nociv, cum ar fi scene de violență accesate pe Internet sau vizionate la televizor.

Atât în primul caz cât și în al doilea, potrivit profesoarei, este vorba de o lipsă de educație. Veronica Pîrlea-Conovali le sugerează părinților să discute mai des cu copiii lor, să știe cu ce se ocupă în timpul liber și cu cine comunică. „Părințiii trebuie să-şi controleze copiii,  să se implice  în soarta lor, să stea cu ei la sfat şi să se intereseze ce note au la școală”, a spus profesoara.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției, pe parcursul a 11 luni ale anului 2017, în școlile din țară au fost înregistrate 224 de cazuri de violență cu implicarea minorilor.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney