Prima   |  Social | Subcultura criminală din penitenciare, cercetată de experţi europeni

Subcultura criminală din penitenciare, cercetată de experţi europeni

17.01.2018   629 Accesări  
Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu şi angajaţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP) au discutat cu reprezentanţii Consiliului Europei despre concluziile studiului privind subcultura criminală din penitenciare. Recomandările experţilor vor fi luate în consideraţie la elaborarea documentelor interne de politici ale sistemului.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Violenţa în rândul elevilor vine din mediul în care sunt crescuţi, opinii
31.01.2019   63 Accesări   
Spitalul Raional Ialoveni a fost dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 86 de mii de dolari, oferite de Guvernul Japoniei
31.01.2019   55 Accesări   
 
 

„Este un document de sinteză, bine punctat, ce reflectă o problemă acută ce o confruntă sistemul execuțional din țară. Noi am început a face un plan de măsuri din interiorul sistemului, iar recomandările acestui studiu referitor la mecanismul de combatere sper să ne ajute să avem un document eficient pentru a înlătura impactul acestui fenomen”, a comunicat Anatolie Munteanu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, recomandările elaborate în baza studiului au fost repartizate pe patru categorii. Una din acestea vizează arhitectura, sectoarele, deplasările și separările deținuților. O altă categorie reprezintă îmbunătățirile privind personalul angajat, instruirile și practicile securității dinamice. Celelalte recomandări propuse privind procesele interne relevă ajustările ce pot fi făcute la nivel de penitenciar, dar și a sistemului în ansamblu, cu resursele existente.

Subcultura criminală reprezintă totalitatea valorilor morale ce ordonează, neoficial, viaţa și comportamentul antisocial al deţinuților. Dauna socială a subculturii criminale se manifestă prin rezistența față de impactul activităților de resocializare și stimulează comiterea altor infracțiuni.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney