Prima   |  Social | Agenţia Naţională Asistenţă Socială va prelua atribuţiile Fondului republican de susţinere socială a populaţiei

Agenţia Naţională Asistenţă Socială va prelua atribuţiile Fondului republican de susţinere socială a populaţiei

16.01.2018   360 Accesări  
Agenţia Naţională Asistenţă Socială va prelua atribuţiile Fondului republican de susţinere socială a populaţiei. Astfel, se vor reduce cheltuielile din bugetul de stat, dat fiind faptul că în urma absorbţiei Fondului republican de susţinere socială a populaţiei, Agenţia Naţională Asistenţă Socială va gestiona un domeniu mai larg de activitate având la dispoziţie un aparat administrativ unic: un singur conducător, o singură contabilitate, precum şi un serviciu resurse umane şi juridic unic, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
A avut loc primul atelier de lucru privind asigurarea unei piețe a muncii mai incluzivă
26.07.2018   119 Accesări   
Parlamentul a menţinut votul exprimat anterior pentru Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Moldova
26.07.2018   114 Accesări   
 
 

„Fondul republican de susținere socială a populației este creat pentru finanţarea programelor cu destinaţie specială în domeniul asistenţei sociale, finanţarea serviciilor sociale inclusiv în pachetul minim de servicii sociale care este stabilit de Guvern, precum şi pentru finanţarea cantinelor de ajutor social. Odată cu această restructurare, partea ce ţine de gestionarea Fondului de susţinere a populaţiei revenindu-i drept sarcină Agenţiei Naționale Asistență Socială. Aceasta va fi responsabilă pentru finanţarea programelor cu destinaţie specială, concomitent va  finanţa pachetul minim de servicii sociale, prin transfer către autorităţile administraţiei publice locale de nivelul al doilea, respectiv mijloacele financiare ce se vor acumula de la schimbul valutar în teritoriile republicii vor fi transferate şi utilizate pentru finanţarea cantinelor de ajutor social”, a declarat Djulieta Popescu, șefă de direcție din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru definitivarea proiectului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită expunerea de propuneri și comentarii pe marginea acestuia de la societatea civilă, experții naționali și internaționali.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney