Prima   |  Social | Autorităţile şi-au asumat angajamentul ca populaţia din localităţile rurale să aibă condiţii mai bune de trai

Autorităţile şi-au asumat angajamentul ca populaţia din localităţile rurale să aibă condiţii mai bune de trai

26.12.2017   512 Accesări  
Dezvoltarea durabilă în Republica Moldova va începe cu zonele rurale. Ţara noastră naţionalizează Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, astfel încât până în 2030 populaţia din sate să aibă condiţiile mai bune de trai şi locuri corespunzătoare de muncă. Guvernul de la Chişinău speră astfel să repopuleze satul moldovenesc prin atragrea la baştină a oamenilor plecaţi peste hotare.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost desemnaţi câştigătorii noii ediţii a concursului „Migraţia prin ochii copiilor”
18.12.2018   111 Accesări   
Prea puțini oameni din Moldova cunosc limbajul semnelor
17.12.2018   110 Accesări   
 
 
Misiunea de implementare a Obiectivelor 2030 în Republica Moldova, după reforma administraţiei publice centrale, i-a revenit  Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Ne propunem de a crea condiţii mai bune, condiţii decente, atractive pentru cei ce locuiesc în zona rurală. Şi nu declarativ, dar în mod real de a crea astfel de condiţii ca cetăţenii Republicii Moldova care au plecat peste hotare în căutarea unui loc de mncă mai bine plătit, condiţii mai bune  de trai, să revină şi să rămână în Republica Moldova”, spune Iurie Ușurelu, secretar de stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Autorităţile naţionale sunt asistate de către reprezentanța locală a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură - FAO Moldova. Țara noastră este unul dintre primele state care începe implementarea Agendei 2030 prin monitorizarea progreselor înregistrate în sectorul agricol și alimentar.

„Sectorul agricol, în special agricultura durabilă şi siguranţa alimentară, este un domeniu crucial pentru eradicarea sărăciei şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. De aceea este foarte important să se înceapă un proces activ de coordonare între instituţii pentru a transpune aceste obiective în practică”, afirmă Adrian Lupușor, consultant FAO.

Ţara noastră s-a angajat să implementeze Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă în 2015. 
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney