Prima   |  Social | Stop corupției la posturile vamale

Stop corupției la posturile vamale

09.12.2017   582 Accesări  
„Stop corupţia - integritatea are prioritate” - este genericul unei campanii de sensibilizare privind efectele negative ale corupţiei, lansată astăzi, 9 decembrie, de Serviciul Vamal, cu suportul proiectului finanţat de Uniunea Europeană (UE) „Asistenţă la implementarea misiunii înalţilor consilieri ai UE în Republica Moldova”.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

vezi mai mult
Au fost desemnaţi câştigătorii noii ediţii a concursului „Migraţia prin ochii copiilor”
18.12.2018   111 Accesări   
Prea puțini oameni din Moldova cunosc limbajul semnelor
17.12.2018   110 Accesări   
 
 

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, împreună cu înaltul consilier al UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio au împărţit astăzi personal pliante mai multor şoferi, care au traversat frontiera ţării prin punctul vamal Leuşeni.

Oficialul european a apreciat consolidarea din ultima perioadă a capacităţilor instituţionale ale Serviciului Vamal, precum şi simplificarea procedurilor de control, dar recomandă îmbunătăţiri în continuare.  

„În general, în toata lumea vama este predispusă la corupţie, în mare parte, din cauza complexităţii regulamentelor şi a procedurilor. De aceea, cea mai importantă este îmbunătăţirea condiţiilor de angajare, inclusiv a stimulentelor financiare pentru colaboratorii vamali. Există şi o nevoie puternică de modernizare a Serviciului Vamal”, a declarat Rosario de Blasio.  

„Am întreprins o serie de acţiuni pe parcursul anului 2016-2017, pentru a contracara acest flagel. Menţionez aici instruirea şi majorarea salariilor, prezenţa mai puternică a subdiviziunilor din cadrul Serviciului Vamal, responsabile de dimensiunea de contracarare a corupţiei. Pe dimensiunea de integritate am eliminat din sistem foarte mulţi inspectori vamali”, a specificat Vitalie Vrabie.

În cadrul campaniei de informare, bannere informative sunt instalate în şapte puncte de trecere ale frontierei Leuşeni, Chişinău, Otaci, Sculeni, Tudora, Cahul, Criva. Acestea conţin numărul de telefon al liniei fierbinţi, unde pot fi denunţate solicitările de mită.

Serviciul Vamal are în prezent peste 1500 de angajaţi. 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  De la OM la OM Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney