Prima   |  Apropo | Moldoveni din 11 state îi cer guvernării să menţină cursului european al ţării

Moldoveni din 11 state îi cer guvernării să menţină cursului european al ţării

24.02.2015   1585 Accesări  
Mişcarea civică „Vocea Diasporei” a emis o declaraţie de presă prin care cetăţenii Republicii Moldova, stabiliţi peste hotare, îşi exprimăm regretul profund faţă de situaţia în care se află ţara şi menţionează că se simt trădaţi şi manipulaţi. „Suntem profund indignaţi de situaţia politică din ţară din ultimele luni. Suntem profund dezamăgiţi de situaţia economică şi financiară din Republica Moldova. Suntem profund dezamăgiţi de acţiunile incoerente ale partidelor care şi-au asumat guvernarea şi care acum încearcă să schimbe macazul spre alte interese şi valori” se menţionează în declaraţie, notează IPN.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

 
 

Semnatarii îşi manifestă dezacordul faţă de politicile netransparente ale partidelor de guvernământ şi optează pentru menţinerea cursului european al Republicii Moldova. „Suntem împotriva oricăror jocuri de culise sau fătişe care contravin promisiunilor făcute de partide în timpul campaniei electorale. Suntem pentru restabilirea Alianţei pentru Integrare Europeană în formatul: PLDM, PD, PL şi nu uităm că aţi promis Guvernare fără comunişti! Vă amintim că noi, cetăţenii, suntem cu ochii pe voi şi acum, nu doar în timpul campaniei electorale. Vă amintim că noi, cetăţenii, contăm şi acum, nu doar în timpul campaniei electorale. Cerem responsabilitate şi coerenţă în politicile promovate de către partidele Dvs”, se spune în declaraţie.

Semnatarii solicită elucidarea imediată a problemelor ce ţin de Banca de Economii şi concesionarea Aeroportului Chişinău. „Cerem investigarea cazului de devalorizare a valutei naţionale şi identificarea responsabililor. Cerem menţinerea unui dialog permanent şi consultarea opiniei publice în luarea deciziilor strategice pentru Moldova. Vrem să vă vedem implicaţi în tăieri de panglici la deschiderea şcolilor, stadioanelor, spitalelor, drumurilor, etc. şi acum, nu numai în campanie electorală. Noi, cei care am susţinut partidele în campania electorală, observăm că ele au uitat ce au promis să facă. Ţinem să menţionăm că suntem conştienti de puterea pe care v-am acordat-o în scrutinul din 30 noiembrie 2014 şi vrem să vă atenţionăm că, la următorul scrutin electoral, ne vom baza exclusiv pe acţiuni şi rezultate”, se mai menţionează în declaraţie.

Semnatari ai declaraţiei sunt membrii Mişcării Civice „Vocea Diaporei” stabiliţi în 11 state ale lumii.