Prima   |  Comunicate de presă

Comunicate de presă

Объявление об отборе участниц в Академию женского лидерства „Women 4 Leadership”, с апреля по август 2019 года
Ассоциация «Institutum Virtutes Civilis» (IVC) и IP CRAION Contact-Cahul в сотрудничестве с Организацией Объединенных Наций по вопросам гендерного равенства и расширения прав и возможностей женщин (UN Women) в Молдове и при финансовой поддержке правительства Швеции, объявляет отбор участниц в рамках Академии женского лидерства „Women 4 Leadership”, с апреля по август 2019 года.
14.02.2019   1310 Accesări   
Anunț pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea aprilie-august 2019
Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu suportul financiar al Guvernului Suediei, lansează anunțul de selectare a participantelor din cadrul Academiei de Leadership Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea aprilie-august 2019.
13.02.2019   908 Accesări   
     
Termen extins până la 18 noiembrie 2018 | Anunț pentru selectarea participantelor în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, sesiunea noiembrie 2018-mai 2019
Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu suportul financiar al Guvernului Suediei, lansează anunțul de selectare a participantelor din cadrul Academiei de Leadership Feminin „Women 4 Leadership", sesiunea noiembrie 2018-mai 2019.
02.11.2018   531 Accesări   
Proiectul „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”
Chișinău, octombrie 2018În perioada 03 – 04 octombrie 2018, la Chișinău a avut loc un training comun, organizat de către Fundația Est-Europeană în Moldova în domeniul „Serviciilor oferite de ONG-uri din perspectiva abordării drepturilor omului și egalitatea de gen”, la care au luat parte 20 de reprezentanți ai diferitor asociații de pe ambele maluri ale Nistrului. Participanții au reprezentant organizații care prestează servicii de consultanță juridică pentru persoane social vulnerabile în domeniul protecției consumatorului, politici anticorupție.
09.10.2018   555 Accesări   
     
Burse de excelență ale Guvernului Elveției pentru cercetători străini pentru anul academic 2018-2019
Biroul de Cooperare al Elveției/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene anunță că prin intermediul Comisiei Federale pentru Burse Destinate Studenţilor Străini, Guvernul Elveţiei acordă cercetătorilor din Republica Moldova următoarele tipuri de burse pentru anul academic 2018-2019:
11.09.2017   474 Accesări    Biroul de Cooperare al Elveției  
Euro Atlantic Diplomacy Society oferă internship-uri tinerilor studenți
EAD Society (www.eadsociety.com) a lansat 8 poziții de interni prin care să ofere tinerilor - cu vârste cuprinse între 18-25 ani - mijloacele şi spaţiul necesar pentru a pune în practică abilităţile şi cunoştinţele dobândite în timpul studiilor unviersitare. Tinerii studenți și/sau absolvenți pot aplica cu CV-ul și formularul de înscriere disponibil pe http://www.eadsociety.com/call-for-interns/ pe una dintre pozițiile următoare:
22.01.2016   718 Accesări   
     
Informaţia despre fondatorii întreprinderilor va fi publică şi gratuită
Accesul la informaţia despre fondatorii întreprinderilor înregistrate în Republica Moldova va fi făcut public şi gratuit. Datele vor putea fi accesate pe portalul guvernamental www.date.gov.md, începând cu luna aprilie, cu actualizare lunară. O indicaţie în acest sens a fost dată de premierul Chiril Gaburici.
23.03.2015   445 Accesări   
Ambasada Drepturilor Omului în ajutorul victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii
Echipa Ambasadei Drepturilor Omului a lansat proiectul „Drepturile Omului pentru Pacienţi şi Personalul Medical” în cadrul căruia urmează să fie acordată asistenţă juridică gratuită pentru victimele încălcărilor drepturilor omului în domeniul ocrotirii sănătăţii. Proiectul prevede acordarea a 100 de ore de asistenţă juridică victimelor încălcărilor drepturilor omului în domeniul sănătăţii. Pe parcursul proiectului, experții - avocați și juriști, vor acorda consultații gratuite, asistență juridică primară persoanelor care au avut de suferit în urma violărilor drepturilor omului în domeniul sănătății cu scopul de a contribui la accesul acestora la justiție.
29.09.2014   542 Accesări   
     
Burse de studii în Germania pentru tineri moldoveni
Cetăţenii moldoveni pot aplica pentru burse de studii de masterat sau doctorat în una dintre universităţile din Germania, anunţă Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).
09.09.2014   502 Accesări   
APEL PUBLIC cu privire la urgentarea adoptării legislației privind asigurarea egalității dintre femei și bărbați în procesul electoral și politic
Stimați deputați,Salutăm aprobarea de către cabinetul de Miniştri a setului de modificări legislative în domeniul asigurării egalităţii şanselor dintre femei şi bărbaţi. Amendamentele prevăd mai multe măsuri, inclusiv introducerea cotei de reprezentare minimă de 40% a femeilor şi bărbaţilor pe listele de candidați în Parlament şi Guvern, interzicerea publicităţii sexiste, asigurarea dreptului bărbaţilor la concediu paternal, protecţie suplimentară şi sancţiuni pentru încălcarea principiului egalităţii de gen.
19.05.2014   430 Accesări   
     
Elveția acordă Moldovei 46 milioane de euro pentru sănătate și asigurare cu apă
Ocrotirea sănătății și asigurarea cu apă potabilă sunt domeniile prioritare de cooperare între Elveția și Republica Moldova și pentru anii 2014-2017, potrivit Strategiei de cooperare 2014-2017, lansată astăzi de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). În următorii patru ani, volumul asistenței financiare acordată de Elveția Republicii Moldova s-a dublat, constituind 55 milioane de franci elvețieni (46 milioane euro), față de 30 de milioane CHF (24 milioane de euro), investiție făcută în proiectele moldo-elvețiene în perioada 2010-2013.
10.04.2014   520 Accesări    Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare, SDC  
Fundația Est Europeană selectarea reprezentanților media pentru training în domeniul deontologiei profesionale
Fundaţia Est-Europeană (FEE) realizează Programul “Cetățeni activi, Comunități prospere”, în cadrul căruia se implementează componenta „Promovarea jurnalismului independent şi de calitate”. Prin intermediu acestei componente, FEE va facilita accesul publicului la surse mass-media imparțiale și diverse și va contribui la consolidarea capacităților jurnaliștilor în domeniul eticii jurnalistice și informării profesioniste.
12.02.2014   539 Accesări   
     
Consiliul Europei și Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare promovează încrederea între malurile Nistrului în domeniul mass-media şi societatea civilă în Moldova
Consiliul Europei îşi extinde activităţile în domeniul mass-media şi societatea civilă în Moldova în cadrul Programului “Măsuri de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru”, cu suportul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.
12.12.2013   815 Accesări    Consiliul Europei  
Realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în 2013 au fost premiate în Moldova
Realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova în 2013 au fost premiate în cadrul unei ceremonii festive, organizată de Națiunile Unite cu ocazia Zilei Drepturilor Omului, marcată anual la 10 decembrie.
11.12.2013   663 Accesări    UN.md   
     
Primul Târg al Inovațiilor de Bibliotecă în Moldova
Marți, 3 decembrie 2013, Programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Culturii, Biblioteca Națională, Asociația Bibliotecarilor și întreaga comunitate a bibliotecilor publice din Moldova au desfășurat primul "Târg al Inovațiilor de Bibliotecă". Târgul, o premieră la nivel național, a avut scopul de a prezenta cele mai inovatoare servicii și practici de bibliotecă implementate cu ajutorul calculatoarelor, care fac din biblioteca un spațiu modern și vital pentru dezvoltarea comunităților din Moldova.
04.12.2013   732 Accesări    Novateca.md   
O campanie de promovare a parteneriatului social în sprijinul educaţiei timpurii de calitate pentru toţi copiii din Moldova a fost lansată la Chişinău
O campanie de promovare a parteneriatului social în sprijinul educaţiei timpurii de calitate pentru toţi copiii din Moldova a fost lansată la Chişinău de către Ministerul Educaţiei şi partenerii săi.
19.11.2013   655 Accesări    COMUNICATE.md   
     
Vizită de afaceri în Başcortostan, or. Ufa, 10-13 decembrie 2013
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova organizează o vizită de afaceri a antreprenorilor moldoveni la Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Başcortostan, or. Ufa, care se va desfăşura în perioada 10-13 decembrie 2013.
17.11.2013   563 Accesări    Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova