Prima   |  Resurse ONG și parteneri

Resurse ONG și parteneri

Programul de Granturi 2020 pentru organizaţiile de tineret, lansat
Programul de Granturi 2020 pentru organizaţiile de tineret, care are drept scop susţinerea şi dezvoltarea sectorului de tineret din Republica Moldova a fost lansat astăzi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
25.12.2019   147 Accesări   
Tineri din satul Olănești, Ștefan Vodă, au fost informaţi despre oportunităţile UE
„Împreună mai puternici” a fost genericul unei activităţi, desfăşurată recent în satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă. Aceasta s-a înscris în cadrul campaniei de informare „Vorbește cu UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!”.
14.12.2019   114 Accesări   
     
Realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului, premiate la Gala ONU
Cele mai creative, eficiente, oportune și participative acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului în Moldova în 2019 au fost premiate aseară, 6 decembrie, la Gala Premiilor ONU, desfășurată la Chișinău. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, celebrată anual pe 10 decembrie, transmite IPN.
07.12.2019   166 Accesări   
După ce au beneficiat de instruire şi ghidare politică, 13 femei rome şi 7 femei cu nevoi speciale au candidat la funcţii de primar şi consilier
Studiile arată că accesul în viaţa politică din Republica Moldova este limitat pentru femeile cu nevoi speciale şi cele de etnie romă. Deseori, ele se confruntă cu diverse tipuri de discriminare. După ce au beneficiat de instruire şi ghidare politică, din partea unor experţi, 13 femei rome şi şapte femei cu nevoi speciale au candidat la funcţii de primar şi consilier, la alegerile locale din acest an.
25.11.2019   191 Accesări   
     
Forumul Mass-Media îşi ţine lucrările la Chişinău
La Chişinău se desfăşoară astăzi a cincea ediţie a Forumului Mass-Media din Republica Moldova, convocat anual de Consiliul de Presă, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice.
04.11.2019   317 Accesări   
Proiectele finanţate de UE pot fi găsite pe o platformă on-line
Toate proiectele finanţate de Uniunea Europeană în Republica Moldova vor putea fi găsite pe platforma on-line - EU4Moldova.md, lansată astăzi oficial. Potrivit Ambasadorului UE, Peter Michalko, platforma va servi pe viitor şi ca un instrument de planificare a activităţilor de dezvoltare a localităţilor.
15.10.2019   224 Accesări   
     
Premiile UE pentru societatea civilă din Moldova
Delegația Uniunii Europene în Moldova a premiat vineri, 7 iunie, organizațiile societății civile care au implementat proiecte, finanțate de UE, cu un impact durabil și pozitiv asupra democrației, economiei și societății, transmite IPN.
08.06.2019   327 Accesări   
Tinerii din Moldova, invitaţi la un seminar dedicat dezvoltării rurale
Tinerii din sate sunt invitaţi să înveţe despre bunele practici de dezvoltare rurală şi să creeze propriile mini-proiecte pentru localitatea lor, în cadrul unui seminar de weekend dedicat dezvoltării rurale, parte a programului activEco 2019, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07.05.2019   304 Accesări   
     
Scrie un eseu despre viitorul Partaneriatului Estic şi fii martorul unui eveniment de importanţă politică
Dacă eşti student şi vorbeşti la perfecţie limba engleză, nu ezita să vezi marile evenimente ale lumii. Scrie un eseu despre viitorul Parteneriatului Estic şi participă la un concurs organizat de Ministerele de Externe din Polonia şi Lituania cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Parteneriatului Estic.
07.02.2019   336 Accesări