Prima   |  Dezvoltare regională

Dezvoltare regională

Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireş în Transnistria
 Investitori din Ucraina sunt dispuşi să cultive în regiunea transnistrteană a R. Moldova soiuri performante de cireşe şi căpşune. Un proiect în acest sens, estimat la un milion de dolari, a fost aprobat luni, 23 decembrie, de către autorităţile de
23.12.2019   914 Accesări   
25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit certificate internaționale de acreditare
Un număr de 25 de ghizi de turism din R. Moldova au primit luni, 16 decembrie, certificate internaționale de participare la cursurile acreditate de Federația Mondială a Asociațiilor Ghizilor de Turism (WFTGA) – unul dintre cele mai importante acte ce atestă standardele înalte de calitate.
16.12.2019   707 Accesări   
     
UE va susţine şase proiecte de dezvoltare în nordul ţării
Şase localităţi din nordul ţării vor putea începe lucrările de implementare a proiectelor de asigurare cu apă şi eficientizate energetică a clădirilor publice. Documentaţia tehnică necesară pentru aceasta a fost elaborată datorită suportului Uniunii Europene (UE), oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), fiind înmânată oficial beneficiarilor vineri, 13 decembrie, la Bălţi.
13.12.2019   781 Accesări   
Şapte localităţi din centrul ţării pot începe lucrările în proiecte susţinute de UE
Şapte localităţi din centrul ţării au primit oficial vineri, 6 decembrie, la Ialoveni, documentaţia pentru proiecte de asigurare cu apă şi eficientizare energetică a clădirilor publice. Elaborarea acesteia a fost posibilă datorită suportului Uniunii Europene, oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), transmite MOLDPRES.
09.12.2019   596 Accesări   
     
La Chișinău a fost deschis cel mai mare parc IT din Moldova
Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la lansarea Digital Park, cel mai mare parc IT din Moldova. În discursul său, șeful Executivului a calificat acest proiect drept unul revoluționar și a apreciat în mod special numărul mare de locuri de muncă create și calitatea înaltă a acestora.
05.12.2019   475 Accesări   
Antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au fost instruiţi să-şi dezvolte capacitățile de export
Peste o sută de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de suport informativ și practic pentru dezvoltarea potențialului de export. Acesta a fost oferit în cadrul a patru sesiuni interactive organizate recent de proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), finanțat de Guvernul Suediei și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
03.12.2019   380 Accesări   
     
Societatea civilă din regiunea de sud a R. Moldova va fi susţinută cu 600 de mii de euro pentru proiecte locale
Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizațiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud, pentru implementarea proiectelor locale în patru domenii: aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică și responsabilitate pentru schimbările climatice.
02.12.2019   363 Accesări   
ONG-uri din Regiunea de Centru vor beneficia de 700 mii de euro pentru proiecte locale
Asociaţia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă AGER, în parteneriat cu AO „HABITAT” a lansat Programul de granturi locale în cadrul proiectului „Fii schimbarea: Cetăţeni Implicaţi – Comunităţi Durabile”.
25.11.2019   553 Accesări   
     
Traseul “Dor de Codru” din centrul ţării a fost inclus în circuitul naţional de turism
Traseul rural „Dor de Codru” din Regiunea de Centru a fost inclus în circuitul național de turism al Republicii Moldova, cu ajutorul Asociaţiei Naţionale pentru Turism Receptor (ANTRIM). Lansată un an în urmă, ruta urmează să fie promovată pe platformele internaționale, în cadrul expozițiilor și cooperării cu operatorii turistici din întreaga lume.
21.11.2019   482 Accesări   
Un proiect de infrastructură, susţinut de UE, a fost finalizat la Tomai
Circa 1,3 milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat recent în satul Tomai din autonomia găgăuză. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul de la Comrat.
17.11.2019   471 Accesări   
     
Opt rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect susţinut de Germania
Opt rezervoare de apă au fost instalate în localităţi de pe malul Nistrului, în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu suportul financiar al guvernului german, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
08.11.2019   451 Accesări   
Oraşele Făleşti şi Edineţ vor îmbunătăţi serviciile de asigurare cu apă, cu susţinerea UE
Oraşele Făleşti şi Edineţ îşi vor îmbunătăţi serviciile de alimentare cu apă, în cadrul unui proiect finanţat de UE. În acest scop, miercuri, 6 noiembrie, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea acestor lucrări.
07.11.2019   360 Accesări   
     
O nouă pensiune şi-a deschis uşile la Palanca, Ştefan Vodă
Sudul ţării şi-a extins oferta turistică pentru vizitatori. O nouă pensiune şi-a deschis uşile pentru iubitorii stilului tradiţional şi obiceiurilor moldoveneşti. Proaspăt renovat, Hanul „Casa Veche" a fost inaugurat în satul Palanca din Ştefan Vodă. Pensiunea este o casă bătrânească, ridicată acum 100 de ani şi reconstruită din temelie, relatează Moldova 1.
22.10.2019   568 Accesări   
Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu sprijinul UE
Peste 60 de mii de cetăţeni din Regiunea de Dezvoltare Sud vor beneficia de condiţii moderne de aprovizionare cu apă şi servicii de canalizare, iar circa 1300 de elevi şi profesori vor avea posibilitatea să activeze în clădiri eficientizate energetic, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
12.10.2019   509 Accesări   
     
Savanţii moldoveni dezvoltă nanotehnologii care vor revoluţiona medicina
Crearea ţesuturilor noi, nu mai este un subiect de domeniul ştiinţifico-fantastic. Savanţii moldoveni, alături de colegii lor din alte ţări, încearcă să dezvolte şi să implementeze nanotehnologii, care vor revoluţiona medicina. Savanţi din peste 20 de ţări, echipe de medici care creează viitorul în laborator, s-au reunit la Chişinău pentru a prezenta şi discuta despre cele mai recente inovaţii.
21.09.2019   603 Accesări   
Moldova trece în totalitate la televiziunea digitală
Începând cu luna martie 2020 cetăţenii Republicii Moldova vor trece în totalitate la televiziunea digitală. Preşedintele Comisiei parlamentare Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media, Adrian Lebedinschi a spus că pentru implementarea acestei prevederi legale au fost lansate dezbateri cu factorii de decizie, precum Ministerul Economiei, Consiliul Audiovizualului şi alte structuri responsabile.
21.09.2019   461 Accesări   
     
Municipiul Edineţ a găzduit un forum de afaceri în cadrul Zilelor Regiunii de Nord
Circa două sute de participanți - reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova, ai instituțiilor și organizațiilor naționale și internaționale, autorități publice locale, exponenți ai întreprinderilor autohtone și de peste hotare, ai asociațiilor de business, infrastructurilor de afaceri, ai sectorului asociativ ș.a. au participat joi, 19 septembrie, la un Forum de afaceri, care a avut loc în municipiul Edineţ. Aceasta a fost prima zi a evenimentului care urmează să finalizeze vineri, 20 septembrie, la Bălţi, în cadrul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.
20.09.2019   532 Accesări   
Cei mai producători şi exportatori au fost desemnaţi la Festivalul Mărului de la Soroca
Mai mulţi producători şi exportatori de mere din ţara noastră au fost premiaţi duminică, 15 septembrie, de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în cadrul celei de-a noua ediţie a Festivalului Naţional al Mărului, desfăşurat tradiţional în municipiul Soroca, transmite MOLDPRES.
16.09.2019   469 Accesări   
     
Platformă de studii online, elaborată de doi studenţi moldoveni
Doi tineri moldoveni care îşi fac studiile peste hotare au creat o platformă de predare online. Astfel, elevii care au lipsit de la şcoală ar putea învăţa mai uşor unele subiecte şi nu doar. Această metodă ar fi utilă şi în cazul insuficienţei de cadre didactice, susţin tinerii. Aceştia au prezentat astăzi platforma la Parlament, Comisiei pentru Educaţie, relatează Mesager.
09.09.2019   657 Accesări   
A fost lansat un nou program de granturi pentru diasporă
O nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH) pentru Subprogramul Proiecte inovative ale diasporei a fost lansată de Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat. Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 septembrie 2019, transmite MOLDPRES.
06.09.2019   552 Accesări   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»