Prima   |  Inițiative comunitare

Inițiative comunitare

Gest caritabil din partea copiilor de la Centrul „Sălcioara” din Soroca
Şi-au pus imaginaţia la încercare şi au împodobit un brăduţ cu jucării din lozie în scop caritabil. Vorbim despre copiii, care frecventează Centrul Sălcioara, din satul Rubleniţa, raionul Soroca. Pomul inedit va fi vândut mâine la iarmarocul de Crăciun, iar banii adunaţi vor merge la un copil bolnav.
24.12.2019   462 Accesări   
Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari | 21-22 decembrie 2019, Chișinău
Un grup de 30 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari se reunesc, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale.
19.12.2019   411 Accesări   
     
OSCE a creat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor
La Chișinău a fost lansată școala de consiliere „Inimi Deschise”. Programul este la etapa recrutării voluntarilor care vor acorda, în regim online, consiliere persoanele aflate în dificultate, transmite IPN.
13.12.2019   457 Accesări   
Satul Sipoteni din Călăraşi a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2020”
Satul Sipoteni din Călăraşi a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2020”. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării la Gala Premiilor Naţionale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret.
24.11.2019   412 Accesări   
     
Apicultori de pe ambele maluri ale Nistrului vor putea exporta miere în Italia
Mierea produsă de un grup de apicultori de pe ambele maluri ale Nistrului este evaluată de o instituție de certificare din Italia şi ar putea fi exportată în Europa. Asta după ce produsele apicole autohtone au fost prezentate în acest an de un grup de producători la o expoziție de specialitate (Apimell) din Italia şi au surprins plăcut vizitatorii, transmite MOLDPRES cu referire la surse de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
20.11.2019   351 Accesări   
O platformă de învățare electronică E-learning, prezentată specialiștilor din centrele de sănătate prietenoase tinerilor Youth Klinic Moldova
O platformă de învățare electronică E-learning, elaborată în Estonia, care conține informații despre sănătatea sexuală și reproductivă la tineri, a fost prezentată profesioniștilor din centrele de sănătate prietenoase tinerilor (rețeaua Youth Klinic Moldova). Platforma de învățare online permite certificarea specialiștilor din diverse domenii care lucrează cu adolescenți și tineri și poate fi accesibilă într-un an și în Republica Moldova, în limba română, dacă va fi susținută.
18.11.2019   363 Accesări   
     
„Construim punți, depășim bariere”. La Chișinău a avut loc Târgul Național al inițiativelor locale
Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere – construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului” a reunit, la Chișinău , reprezentanți ai diferitor asociații de pe ambele maluri ale Nistrului, oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova, dar și beneficiarii de granturi.
08.11.2019   377 Accesări   
500 de fete şi femei din Republica Moldova vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT
500 de fete şi femei din Republica Moldova vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT. Astfel, graţie Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”, ediţia a doua, lansat astăzi, 26 octombrie, beneficiarele vor fi instruite pe trei direcţii de studii: Front-End Development, Testare Software, Competenţe Digitale.
26.10.2019   449 Accesări   
     
În R. Moldova a fost lansată „Cutia Climatică” – un curs opțional interactiv pentru elevi
Un curs opțional care educă despre stilul de viață prietenos climei și mediului, denumit „Cutia Climatică”, a fost prezentat joi, 24 octombrie, la Chişinău, de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Proiectul educațional a fost elaborat de PNUD cu sprijinul financiar al Guvernului Federației Ruse, Fundației Coca-Cola și Facilității Globale de Mediu (GEF).
25.10.2019   317 Accesări   
În comuna Manta vor fi plantaţi sute de trandafiri cu sprijinul diasporei
În această toamnă în comuna Manta vor fi plantaţi sute de trandafiri. Aceştia vor fi procuraţi cu banii trimişi acasă de băştinaşii migranţi, care vor ca localitatea în care s-au născut şi au copilărit să devină colţ de rai, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19.10.2019   406 Accesări   
     
În Chişinău a fost inaugurat un pilon informativ cu denumirea oraşelor înfrăţite
Locuitorii, dar şi oaspeţii capitalei vor cunoaşte care sunt oraşele înfrăţite cu municipiul Chişinău. Primăria a inaugurat astăzi un pilon informativ, care conţine 8 plăcuţe cu denumiri şi distanţe a celor 16 oraşe, cu care autorităţile au semnat Acorduri de colaborare. Acesta este amplasat pe strada Vlaicu Pârcălab, în preajma sediului municipalităţii. Proiectul a fost realizat de sculptorul Andrei Dohotaru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova.
16.10.2019   474 Accesări   
Zeci de tineri, activişti şi oameni marcanţi din capitală au fost decoraţi cu premiul municipal al anului
Meritele le-au fost răsplătite. Zeci de tineri, activişti şi oameni marcanţi din capitală au fost decoraţi cu premiul municipal al anului, cu prilejul Hramului Oraşului. Distincţiile sunt acordate anual de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a primăriei. Laureaţii s-au ales cu diplome şi premii băneşti.
14.10.2019   358 Accesări   
     
Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi
Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi - este vorba despre un parteneriat încheiat între două instituţii de învăţământ din ţări diferite, în cadrul unui proiect internaţional ce include 55 de parteneri.
07.10.2019   604 Accesări   
Tinerii din raionul Cahul au obţinut cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul apiculturii
Tinerii din raionul Cahul care nu fac studii şi nu sunt plasaţi în câmpul muncii beneficiază de un curs de instruire gratuit în domeniul apiculturii şi antreprenoriatului. Cursul durează zece zile, pe parcursul cărora beneficiarii participă la lecţii teoretice şi practice, care se desfăşoară la o prisacă.
07.10.2019   416 Accesări   
     
Locuitori din capitală au învăţat să recicleze deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie
Au învăţat să sorteze şi să recicleze corect deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie - arborele solar de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală a adunat zeci de chişinăuieni la ateliere distractive prietenoase mediului. Evenimentul organizat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Pretura sectorului Ciocana a fost pe placul micilor vizitatori.
29.09.2019   477 Accesări   
Voluntari din Chişinău şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat
Schimbarea începe de la noi – asta şi-au spus mai mulţi voluntari din Chişinău, care şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat. Tinerii au salubrizat zona râuleţului Durleşti din sectorul Buiucani, unde oamenii au depozitat mormane de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Acţiunea de salubrizare a fost organizată de către echipa „Hai Moldova”, cu prilejul Zilei globale a curăţeniei.
22.09.2019   342 Accesări   
     
Tinerii ambasadori europeni vor informa despre programele UE accesibile
Zeci de tineri ambasadori europeni construiesc punţi de legătură între Uniunea Europeană (UE) şi Republica Moldova. Ei vor merge în zece şcoli din ţară şi vor informa elevii şi profesorii despre programele europene accesibile. Evenimentul are loc în contextul campaniei naţionale de informare „UE-Moldova. Împreună mai puternici. Creăm noi oportunităţi pentru tineri”.
22.09.2019   342 Accesări   
Un Centru de pregătire vocaţională a fost deschis în raionul Făleşti
Un Centru pentru pregătire vocațională a fost lansat miercuri, 18 septembrie, în satul Sărata Veche, raionul Fălești. Acesta face parte dintr-un proiect implementat de către Asociația Obștească ”Viitorul” din localitate, cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.
19.09.2019   392 Accesări   
     
Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice
Colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă ţările lumii. Echipa Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea acestui tip de deşeuri, care va fi lansată duminică la Iarmarocul Ecologic din centrul capitalei. Astăzi orăşenii au fost îndemnaţi să fie responsabili şi să ducă la punctele de colectare bateriile vechi, telecomenzile şi telefoanele uzate, relatează Mesager.
15.09.2019   364 Accesări   
Mai mulţi tineri participă la un atelier de creaţie în domeniul electoral
Arta şi domeniul electoral merg mână în mână. Peste 20 de tineri pasionaţi de desen sau ilustrare grafică participă la Atelierul de creaţie în domeniul electoral VotArt, organizat de Comisia Electorală Centrală (CEC) împreună cu PNUD Moldova. Timp de trei zile, participanţii vor crea postere motivaţionale pentru a încuraja oamenii să iasă la vot. Cele mai reuşite afişe vor fi repartizate în secţiile de votare din ţară, relatează Mesager.
13.09.2019   613 Accesări   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»