Prima   |  Inițiative comunitare

Inițiative comunitare

100 de elevi din România se odihnesc în tabăra de vară „Luceafărul” din oraşul Vadul lui Vodă
Tabăra ,,Luceafărul” din oraşul Vadul lui Vodă găzduieşte, în perioada 11-12 august, un grup de 100 de elevi şi profesori din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui.
15.08.2019   43 Accesări   
La punctele de trecere a frontierei vor fi distribuite broșuri cu oferta turistică a țării
Republica Moldova va fi promovată ca destinație turistică în cinci cele mai solicitate puncte de trecere a frontierii de stat: Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Cahul, Sculeni, Palanca. Peste zece mii de materiale informativ-promoționale vor fi împărțite diasporei, dar și străinilor, până pe 20 august, transmite IPN.
12.08.2019   44 Accesări   
     
Finanţare din partea Uniunii Europene pentru ONG de pe ambele maluri ale Nistrului
Organizaţiile non-profit din dreapta şi din stânga Nistrului sunt aşteptate să depună dosarele pentru a obţine finanţare din partea Uniunii Europene pentru proiecte de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociaţiile de afaceri şi ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05.08.2019   76 Accesări   
Suedia a susținut și cea de-a 2-a ediție a proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices 2019
Timp de șapte zile, 130 de copii din toată țara au participat în cadrul proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices, inițiat de către dirijorul „Moldovan National Youth Orchestra”, Andriano Marian. Sprijinit financiar de către Suedia, prin intermediul Fundației Est Europene, proiectul muzical se află la cea de-a 2-a ediție și s-a încheiat cu un concert susținut în Scuarul Catedralei Nașterea Domnului.
02.08.2019   49 Accesări   
     
Caravana Cronograf Tur a poposit la Butuceni
Turneul Cronograf Tur a ajuns la jumătate de cale. În mai multe localităţi din republică au fost deja prezentate filme documentare proiectate la Festivalul Internaţional de Film Documentar Cronograf. Proiecţiile au loc în aer liber sau în casele de cultură, accesul spectatorilor este liber. Evenimentul este organizat de OWH Studio, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Centrului Naţional al Cinematografiei din Moldova, Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Alianţei Franceze.
30.07.2019   95 Accesări   
În parcuri au fost instalate containere pentru proprietarii animalelor de companie
În parcurile din capitală au fost instalate containere speciale pentru excrementele animalelor de companie. Coșurile au și sacoșe care pot fi utilizate de posesorii de animale, transmite IPN.
24.07.2019   98 Accesări   
     
Legume proaspete, crescute în sere chiar pe teritoriul şcolii, şi îngrijite de către elevi unui gimnaziu din Dubăsari
Legume proaspete, crescute în sere chiar pe teritoriul şcolii, şi îngrijite de către elevi. De asta vor avea parte copii din gimnaziul din satul Oxentea, raionul Dubăsari. Proiectul este implementat şi finanţat de către Uniunea Europeană, în parteneriat cu centrul de Mediu din Republica Moldova, relatează Mesager.
13.07.2019   118 Accesări   
doi arborii fotovoltaici sunt instalați în capitală
Cei doi arborii fotovoltaici, donație a municipalității din partea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, sunt instalați în capitală, pe bulevardul Mircea cel Bătrân și bulevardul Grigore Vieru, transmite IPN.
10.07.2019   168 Accesări   
     
Primăria municipiului Chişinău anunţă concurs pentru decorarea cu picturi murale a unui pasaj subteran
Primăria municipiului Chişinău anunţă concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bulevardul Constantin Negruzzi, sectorul centru al capitalei.
25.06.2019   93 Accesări   
Centrul istoric al capitalei va fi modernizat
Centrul istoric al capitalei va deveni un cartier model. Este vorba despre străzile Alexei Şciusev, Maria Cebotari, Mihail Kogălniceanu şi Sfatul Ţării. Primăria Chişinău îşi propune să ilumineze clădirile de importanţă istorică, să instaleze felinare, pavaj modern, dar şi să amenajeze mai multe locuri de parcare, relatează Moldova 1.
24.06.2019   78 Accesări   
     
Tehnologiile performante de educaţie în vizorul cadrelor didactice
Modelarea chimica a moleculelor în 3D, demonstrarea roboţilor în acţiune, prezentarea lecţiilor în tableta interactivă. Sunt doar câteva dintre tehnologiile performante de educaţie, explicate astăzi unui număr de aproape 600 de profesori din licee şi gimnazii din toată ţara, reuniţi la un workshop. Cadrele didactice au fost instruite de profesori universitari de la Universitatea de Stat din Tiraspol, relatează Mesager.
20.06.2019   61 Accesări   
Carențe de transparență în activitatea administrației publice locale
Autoritățile publice locale de nivelul II asigură un nivel scăzut al transparenței procesului de achiziții, aceasta rezumându-se la publicarea planurilor de achiziție. Acestea nu publică pe paginile web oficiale dările de seamă privind achizițiile publice de valoare mică și, respectiv, rapoartele trimestriale, semestriale și anuale privind monitorizarea executării contractelor de achiziție publică. Constatările se regăsesc într-o monitorizare prezentată miercuri, 19 iunie, de către Asociația Promo-LEX, transmite IPN.
19.06.2019   56 Accesări   
     
Marș pentru îmbunătățirea calității apei livrate în școlile și grădinițele din Chișinău
Problema calității apei din școli și grădinițe a fost în prim planul unei manifestații care a avut loc, pe 1 iunie, la Chișinău și la care au participat câteva zeci de persoane. Evenimentul, intitulat: „Apă curată = copil sănătos”, a fost organizat de mai multe grupuri civice, printre care „Părinți Solidari”, „Femei cu Idei” și Uniunea Elevilor din Moldova
02.06.2019   74 Accesări   
Destinaţiile turistice din capitală vor fi vizitate cu troleibuzul
Oaspeţii, dar şi locuitorii capitalei vor putea descoperi oraşul altfel. Din iulie, destinaţiile turistice din Chişinău vor putea fi vizitate cu troleibuzul. Ideea aparţine Asociaţiei Naţională pentru Turismul Receptor din Moldova (ANTRIM) şi Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC). Călătoria va fi gratuită, relatează Mesager.
27.05.2019   83 Accesări   
     
„Loc de Dialog”: Sectorul de securitate are nevoie de implicarea femeilor
Sectorul de securitate are nevoie de implicarea femeilor, cele care pot soluţiona mai uşor anumite situaţii de conflict, iar pentru încurajare, dar şi combaterea stereotipurilor, acum un an, în Republica Moldova a fost lansat Planul Naţional de implementare a Rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU 1325 privind „Femeile, Pacea şi Securitatea”. Declaraţia a fost făcută de către conferenţiarul universitar al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, Natalia Albu, în cadrul emisiunii „Loc de Dialog”.
22.05.2019   77 Accesări   
30 de tineri cineaşti se vor întrece în crearea spoturilor video motivaţionale pentru alegeri
30 de tineri cineaşti se vor întrece în crearea spoturilor video motivaţionale pentru alegeri. Tinerii, cu vârste între 18 şi 35 de ani, vor participa iniţial la un laborator de idei, unde vor învăţa tehnicile de creare a unui produs video şi vor afla mai multe despre procesul electoral. După aceasta, timp de o lună, vor crea propriile spoturi electorale. Câştigătorii se vor alege cu premii, iar spoturile lor vor fi difuzate în următoarea campanie electorală.
19.05.2019   64 Accesări   
     
Două troleibuze articulate, asamblate la Chișinău, vor circula pe linia 22
„Până la sfârșitul lunii septembrie, vom avea primele două troleibuze articulate noi, asamblate la Chișinău. Este o premieră pentru capitală”, a anunțat primarul interimar Ruslan Codreanu pe o rețea de socializare luni, 22 aprilie.
22.04.2019   79 Accesări   
Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul noilor tehnologii
Mai pregătiţi pentru viitor. Elevii din 11 şcoli studiază chimia, fizica şi matematică cu ajutorul imprimantelor 3D, dronelor, laboratoarelor digitale şi a ochelarilor VR. Centrul Naţional de inovaţii digitale în educaţie „Clasa Viitorului” îşi propune să revoluţioneze educaţia prin tehnologie. Centrul va instrui anual peste 1000 profesori să utilizeze tehnologiile în educaţie.
19.04.2019   58 Accesări   
     
16 voluntari şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei
16 tineri din diferite localităţi ale Moldovei, voluntari ai Centrului Naţional Anticorupţie, şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei şi promovarea integrităţii prin metode inovative.
15.04.2019   63 Accesări   
Ziua Faptelor Bune, marcată a patra oară în Moldova
Mii de voluntari din toată ţara au profitat de timpul liber pentru a face o faptă bună. Ei au donat sânge, au salubrizat parcuri, au plantat flori şi au încercat să readucă zâmbetul pe chipul suferinzilor. Peste 100 de acţiuni de voluntariat au fost organizate în toată ţara.
14.04.2019   64 Accesări   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»