Prima   |  Inițiative comunitare

Inițiative comunitare

Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi
Un acord de colaborare mai puţin obişnuit pentru sistemul educaţional din raionul Anenii Noi - este vorba despre un parteneriat încheiat între două instituţii de învăţământ din ţări diferite, în cadrul unui proiect internaţional ce include 55 de parteneri.
07.10.2019   53 Accesări   
Tinerii din raionul Cahul au obţinut cunoştinţe teoretice şi practice în domeniul apiculturii
Tinerii din raionul Cahul care nu fac studii şi nu sunt plasaţi în câmpul muncii beneficiază de un curs de instruire gratuit în domeniul apiculturii şi antreprenoriatului. Cursul durează zece zile, pe parcursul cărora beneficiarii participă la lecţii teoretice şi practice, care se desfăşoară la o prisacă.
07.10.2019   51 Accesări   
     
Locuitori din capitală au învăţat să recicleze deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie
Au învăţat să sorteze şi să recicleze corect deşeurile şi să utilizeze sursele regenerabile de energie - arborele solar de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală a adunat zeci de chişinăuieni la ateliere distractive prietenoase mediului. Evenimentul organizat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Pretura sectorului Ciocana a fost pe placul micilor vizitatori.
29.09.2019   66 Accesări   
Voluntari din Chişinău şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat
Schimbarea începe de la noi – asta şi-au spus mai mulţi voluntari din Chişinău, care şi-au unit forţele pentru a face oraşul mai curat. Tinerii au salubrizat zona râuleţului Durleşti din sectorul Buiucani, unde oamenii au depozitat mormane de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Acţiunea de salubrizare a fost organizată de către echipa „Hai Moldova”, cu prilejul Zilei globale a curăţeniei.
22.09.2019   49 Accesări   
     
Tinerii ambasadori europeni vor informa despre programele UE accesibile
Zeci de tineri ambasadori europeni construiesc punţi de legătură între Uniunea Europeană (UE) şi Republica Moldova. Ei vor merge în zece şcoli din ţară şi vor informa elevii şi profesorii despre programele europene accesibile. Evenimentul are loc în contextul campaniei naţionale de informare „UE-Moldova. Împreună mai puternici. Creăm noi oportunităţi pentru tineri”.
22.09.2019   50 Accesări   
Un Centru de pregătire vocaţională a fost deschis în raionul Făleşti
Un Centru pentru pregătire vocațională a fost lansat miercuri, 18 septembrie, în satul Sărata Veche, raionul Fălești. Acesta face parte dintr-un proiect implementat de către Asociația Obștească ”Viitorul” din localitate, cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.
19.09.2019   72 Accesări   
     
Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice
Colectarea şi reciclarea deşeurilor electrice şi electronice este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă ţările lumii. Echipa Hai Moldova organizează o campanie naţională pentru colectarea acestui tip de deşeuri, care va fi lansată duminică la Iarmarocul Ecologic din centrul capitalei. Astăzi orăşenii au fost îndemnaţi să fie responsabili şi să ducă la punctele de colectare bateriile vechi, telecomenzile şi telefoanele uzate, relatează Mesager.
15.09.2019   75 Accesări   
Mai mulţi tineri participă la un atelier de creaţie în domeniul electoral
Arta şi domeniul electoral merg mână în mână. Peste 20 de tineri pasionaţi de desen sau ilustrare grafică participă la Atelierul de creaţie în domeniul electoral VotArt, organizat de Comisia Electorală Centrală (CEC) împreună cu PNUD Moldova. Timp de trei zile, participanţii vor crea postere motivaţionale pentru a încuraja oamenii să iasă la vot. Cele mai reuşite afişe vor fi repartizate în secţiile de votare din ţară, relatează Mesager.
13.09.2019   163 Accesări   
     
Șapte din zece chișinăuieni obișnuiesc să sorteze gunoiul
Șapte din zece chișinăuieni obișnuiesc să sorteze gunoiul. Potrivit datelor Direcției generale locativ-comunală și amenajare, 24% din chișinăuieni obișnuiesc să sorteze tot gunoiul, iar 27% nu sortează deloc. 48% din locuitorii capitalei sortează parțial gunoiul – doar sticle sau unele cutii, transmite IPN.
12.09.2019   124 Accesări   
În Chișinău există 80 de puncte de colectarea a deșeurilor electrice
Din anul 2018, în Chișinău au fost instalate 80 de puncte de colectare a deșeurilor electrice, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, care a implementat în Moldova proiectul „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”.
11.09.2019   128 Accesări   
     
Zilele Americii au fost lansate la Chişinău
Sute de chişinăuieni, oaspeţi ai capitalei, oficialităţi şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în R. Moldova s-au adunat vineri, 6 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, pentru a da start Zilelor Americii („America Days”). Evenimentul este organizat de Ambasada SUA în ţara noastră şi urmează să se desfăşoare pe parcursul a două săptămâni, în mai multe oraşe din Moldova.
06.09.2019   104 Accesări   
Scuarul Mezon din sectorul Râşcani va fi reamenajat
Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent se desfăşoară lucrări de reamenajare a scuarului Mezon din bulevardul Moscova, 21, sectorul Râşcani al capitalei.
28.08.2019   165 Accesări   
     
Tabăra din Coşniţa, locul unde-şi dau întâlnire copii din Moldova, România, Ucraina şi Rusia
Limba şi diferenţa de cultură nu dezbina, ci sunt motive de prietenie. De acest fapt sunt convinşi copiii care petrec vara la Tabăra Prietenia din Coşniţa, raionul Dubăsari. Tabăra activează timp de 12 ani, perioadă în care copii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar şi din România, Ucraina şi Rusia, şi ţările europene şi-au dat întâlnire, pentru a petrece perioada estivală productiv şi distractiv.
25.08.2019   123 Accesări   
Lucrările de reconstrucţie a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor” au fost finalizate
Lucrările de reconstrucţie a havuzului din preajma Parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica au fost finalizate. Locul atrage deja tot mai multi chişinăuieni. Canicula de astăzi i-a determinat pe mai mulţi părinţi să meargă in parc împreună cu micuţii lor pentru a se distra printre jeturile de apă. Pentru realizarea proiectului municipalitatea a investit 5,6 milioane de lei, relatează Mesager.
25.08.2019   111 Accesări   
     
Societatea civilă susține modificarea Legii deșeurilor
Reprezentanții Platformei Naționale a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic și alți ONG-iști susțin modificarea Legii deșeurilor din 14 august curent, cu reincluderea unui articol care va permite coincinerare deșeurilor nereciclabile. Într-o declarație emisă, reprezentanții societății civile cer demisia Violetei Ivanov din funcția de președintă a Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, după ce deputata a solicitat ca aceste modificări legislative să nu fie promulgate, transmite IPN.
21.08.2019   135 Accesări   
100 de elevi din România se odihnesc în tabăra de vară „Luceafărul” din oraşul Vadul lui Vodă
Tabăra ,,Luceafărul” din oraşul Vadul lui Vodă găzduieşte, în perioada 11-12 august, un grup de 100 de elevi şi profesori din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui.
15.08.2019   173 Accesări   
     
La punctele de trecere a frontierei vor fi distribuite broșuri cu oferta turistică a țării
Republica Moldova va fi promovată ca destinație turistică în cinci cele mai solicitate puncte de trecere a frontierii de stat: Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Cahul, Sculeni, Palanca. Peste zece mii de materiale informativ-promoționale vor fi împărțite diasporei, dar și străinilor, până pe 20 august, transmite IPN.
12.08.2019   141 Accesări   
Finanţare din partea Uniunii Europene pentru ONG de pe ambele maluri ale Nistrului
Organizaţiile non-profit din dreapta şi din stânga Nistrului sunt aşteptate să depună dosarele pentru a obţine finanţare din partea Uniunii Europene pentru proiecte de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociaţiile de afaceri şi ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05.08.2019   193 Accesări   
     
Suedia a susținut și cea de-a 2-a ediție a proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices 2019
Timp de șapte zile, 130 de copii din toată țara au participat în cadrul proiectului de incluziune socială prin muzică La La Play Voices, inițiat de către dirijorul „Moldovan National Youth Orchestra”, Andriano Marian. Sprijinit financiar de către Suedia, prin intermediul Fundației Est Europene, proiectul muzical se află la cea de-a 2-a ediție și s-a încheiat cu un concert susținut în Scuarul Catedralei Nașterea Domnului.
02.08.2019   140 Accesări   
Caravana Cronograf Tur a poposit la Butuceni
Turneul Cronograf Tur a ajuns la jumătate de cale. În mai multe localităţi din republică au fost deja prezentate filme documentare proiectate la Festivalul Internaţional de Film Documentar Cronograf. Proiecţiile au loc în aer liber sau în casele de cultură, accesul spectatorilor este liber. Evenimentul este organizat de OWH Studio, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Centrului Naţional al Cinematografiei din Moldova, Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Alianţei Franceze.
30.07.2019   223 Accesări   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»