Prima   |  Social

Social

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Campanie de promovare a abilităților copiilor cu nevoi speciale
Abilitățile copiilor cu cerințe educaționale speciale vor fi promovate în cadrul unei campanii de sensibilizare cu genericul: „Și eu pot…”. Campania este lansată de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Solicitată de IPN, Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției, a spus că evenimentul are loc în contextul marcării, în data de 3 decembrie, a Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități.
25.11.2019   470 Accesări   
Campania „16 zile de activism împotriva violenţei”, marcată şi în Republica Moldova
Campania „16 zile de activism împotriva violenţei”, marcată de PNUD prin mai multe activităţi de abilitare a femeilor şi solidarizare cu supravieţuitoarele abuzurilor.
25.11.2019   480 Accesări   
     
Raioanele din nordul ţării vor beneficia de granturi europene pentru dezvoltare
Un program de granturi locale a fost anunţat în Regiunea de Nord a ţării. Acesta este lansat în baza Cadrului unic de sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
20.11.2019   530 Accesări   
O grădiniţă din Cantemir a fost eficientizată termic cu susţinerea UE
O grădiniţă din oraşul Cantemir a fost, pentru prima dată în localitate, reabilitată termic, cu respectarea standardelor europene. Rezultatele proiectului au fost prezentate miercuri, 13 noiembrie, iar datorită lucrărilor, desfăşurate cu sprijin financiar european, clădirea instituţiei va oferi condiţii îmbunătăţite pentru 135 de copii, folosind mai puțină energie.
14.11.2019   510 Accesări   
     
Republica Moldova a fost invitată să participe la Săptămâna verde a Uniunii Europene
Șeful adjunct al misiunii Republicii Federale Germania la Chișinău, Ullrich Kinne, i-a adresat ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, o invitație de participare la EU Green Week (Săptămâna verde a Uniunii Europene), cel mai mare eveniment anual din calendarul politicilor europene de mediu, ce se va desfășura la începutul anului 2020, transmite MOLDPRES.
09.11.2019   521 Accesări   
Trei decenii de la căderea Zidului Berlinului, marcate la Chișinău
Căderea Zidului berlinez la 9 noiembrie 1989, eveniment care a dus la reunificarea Germaniei, a însemnat schimbarea regimului politic, democrație, stat de drept și libertate. Valorile pentru care s-a luptat acum 30 de ani sunt necesare și astăzi. Sunt teze exprimate la o conferință dedicată evenimentului.
07.11.2019   420 Accesări   
     
Elevi şi studenţi din toată ţara vor călători pe „Drumul banului”
Elevii şi studenţii din toată Republica Moldova sunt invitaţi la o călătorie pe „Drumul banului”, organizată în perioada 4-8 noiembrie de Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, transmite IPN.
05.11.2019   630 Accesări