Prima   |  Social

Social

Cei mai buni jurnalişti, premiaţi la Gala Anuală a Clubului de Presă
Clubul de presă din Chişinău, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei a premiat jurnaliştii anului 2015, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediţia a XXI-a.
18.12.2015   319 Accesări   
ONU va sprijini în continuare Moldova, declaraţie
Organizaţia Naţiunilor Unite, prin agenţiile sale care activează la Chişinău, este un important partener al Republicii Moldova, susţinând-o în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare. Acest aspect, dar şi altele ce ţin de activitatea ONU, ce a marcat 70 de ani de la fondare pe 24 octombrie, au fost comentate în cadrul unei prelegeri publice la ULIM, susţinută de coordonatorul rezident ONU şi reprezentantul permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, Dafina Gercheva.
05.11.2015   343 Accesări   
     
Asistenţă din UE pentru supravegherea pieţei financiare din Moldova
Uniunea Europeană a lansat un nou Proiect de Twinning în domeniul reglementării prudenţiale şi supravegherii pieţei financiare nebancare din Republica Moldova. Proiectul va fi implementat timp de 2 ani de către autorităţi abilitate din Polonia, beneficiar fiind Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) din Republica Moldova, transmite IPN.
02.11.2015   320 Accesări   
În premieră pentru Moldova a fost elaborat un raport de audit de gen al Legislativului
Republica Moldova se plasează pe locul 64 din 190 de ţări în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în Parlament. Datele se conţin în Raportul de audit de gen în Parlament, prezentat deputaţilor. Documentul analizează, în premieră, situaţia din Parlament prin prisma egalităţii de gen, identifică lacunele şi provocările şi oferă recomandări menite să consolideze o instituţie mai sensibilă la gen. Documentul face o radiografie a prezenței femeilor în Parlament, inclusiv la nivelul organelor de conducere, a comisiilor permanente și în cadrul secretariatului.
27.10.2015   407 Accesări   
     
Copiii din Găgăuzia vor învăţa limba română
Copiii din Găgăuzia vor învăţa să vorbească limba româna încă din grădiniţă. Un nou program de studii, care include tehnici speciale de predare, a început deja să fie implementat în instituţiile preşcolare din regiune, relatează Mesager.
23.10.2015   399 Accesări   
Republica Moldova, promovată la Milano printr-un şir de acţiuni
Săptămâna această sunt preconizate a fi desfăşurate mai multe acţiuni la Pavilionul Republicii Moldova din cadrul Expoziţiei Mondiale de la Milano.
15.10.2015   379 Accesări   
     
Noi servicii pentru migranţi
Astăzi a fost inaugurat Serviciul-plasament de urgenţă în cadrul Azilului republican pentru invalizi şi pensionari din municipiul Chişinău. Scopul serviciului este asigurarea protecţiei sociale, în regim de urgenţă, a migranţilor beneficiari şi oferirea asistenţei specializate pentru depăşirea situaţiei de dificultate şi incluziunea socială.
18.09.2015   390 Accesări   
Un nou tip de premiu european va fi oferit oamenilor de creaţie, în cadrul proiectului ADAMI
Premiul pentru diversitate culturală în Europa de Est în domeniul media - ADAMI ajunge la Chişinău. În total vor fi premiate şase proiecte din şase ţări. Organizatorii acţiunii sunt, oficiul afacerilor externe din Germania şi Fundaţia europeană Civis. Premiul ADAMI a fost inițiat cu scopul de a susține integrarea și diversitatea culturală în lume.
16.09.2015   341 Accesări   
     
Ministerul Educaţiei: Părinţii ar putea fi învăţaţi să-şi educe corect copiii
O strategie prin care părinţii din Republica Moldova ar fi învăţaţi să-şi educe corect copiii, ar putea fi adoptată de Ministerul Educaţiei. Proiectul prevede modificări ale Legislaţiei, astfel încât părinţii care nu vor avea grijă de educaţia copiilor să poată fi sancţionaţi, anunţă Radio Moldova Actualităţi.
10.08.2015   336 Accesări   
Femeile sunt încurajate să-şi alăpteze copiii pentru a le îmbunătăţi starea de sănătate
Autorităţile au drept obiectiv creşterea, către anul 2020, a proporţiei alăptării exclusive în primele 6 luni de viaţă până la 70%. Astăzi, 1 august, în Republica Moldova, începe Săptămâna Mondială a Alăptării, care vine să încurajeze alăptarea întru a îmbunătăţi starea de sănătate a copiilor din întreaga lume, transmite IPN.
01.08.2015   307 Accesări   
     
Elevi din Moldova au cucerit trei medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obţinut o medalie de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în perioada 4 – 16 iulie la Chiang Mai, Thailanda. Concursul a întrunit 577 de elevi din 104 ţări.
16.07.2015   319 Accesări   
Târgul Universităţilor din România - un proiect de succes
Ideea lansării proiectului Târgul Universităţilor din România a venit la iniţiativa tinerilor basarabeni de la Cluj şi s-a dovedit a fi un proiect de succes. Declaraţia a fost făcută pentru TRM.MD de către ex-preşedinte al Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj, România, Maxim Eni.
14.07.2015   361 Accesări   
     
Numărul populaţiei Republicii Moldova este de aproximativ 3 milioane de locuitori
Primul barometru demografic privind numărul real al populaţiei din Republica Moldova, a fost prezentat astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Populaţiei. Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cercetări Demografice, în prezent, Republica Moldova are aproximativ 3 milioane de locuitori, o cifră care diferă de statistica oficială, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10.07.2015   330 Accesări   
Reprezentanţi din şapte ţări participă la o nouă ediţie a proiectului „Jurnalist în România”
Jurnalişti din Republica Moldova, Italia, Spania, Anglia, Ucraina, Ungaria, Serbia sunt invitaţi în România, la Cluj-Napoca, să participe la ediţia a treia a proiectului de televiziune „Jurnalist în România”.
06.07.2015   360 Accesări   
     
Raport despre corupţia din cinci ţări est-europene, inclusiv Moldova
Un raport al organizaţiei Transparency International avertizează Uniunea Europeană cu privire la corupţia din cinci ţări est-europene, printre care şi Republica Moldova, care împiedică progresul democratic şi subminează perspectivele cooperării economice şi politice cu UE.
03.07.2015   330 Accesări   
Campanie în susţinere a victimelor torturii
Republica Moldova pierde aproape în fiecare lună câte un dosar la CEDO în cazuri legate de tortură. Totodată, numai în anul 2014, la Procuratura Generală au fost depuse peste 600 de plângeri care au vizat fapte de tortură. Pentru a susţine victimele torturii şi violenţei de orice gen, mai multe organizaţii neguvernamentale au lansat o campanie de combatere a fenomenului.
29.06.2015   390 Accesări   
     
Voluntariatul, promovat de Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi
Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG), în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi a desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, campania „Sunt voluntar, deci exist!”. Proiectul demarat în România a avut scopul de a promova activităţile de voluntariat în rândul studenţilor.
28.05.2015   296 Accesări   
100 de iepuri de vizuină din Polonia vor fi aduşi în Moldova
Îngrijorată de reducerea numărului iepurilor de câmp, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova a decis să aducă din Polonia 100 de iepuri, pentru a spori populaţia lor în ţară. Vânatul va fi posibil deja peste trei ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.
24.05.2015   335 Accesări   
     
Bundestagul german oferă burse cetăţenilor moldoveni
Bundestagul german oferă burse de studii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Tinerii selectaţi vor avea posibilitatea, timp de cinci luni, să activeze în cadrul biroului unei deputat german, să cunoască sistemul parlamentar german şi să frecventeze o serie de cursuri la universităţile din Berlin.
19.05.2015   296 Accesări   
45 de şcoli, dotate cu tehnică de calcul în cadrul proiectului „Smart classroom”
Ministerul Educaţiei a lansat marţi proiectul „Smart classroom” („Clasă inteligentă”), o iniţiativă sprijinită de Agenţia Coreeană pentru Cooperare Internaţională. Acesta prevede dotarea a 45 de instituţii din domeniul educaţiei cu tehnică de calcul şi mijloace multimedia.
13.05.2015   354 Accesări   
     
1 2 »»