Prima   |  Social

Social

Una dintre universităţile din Moldova va purta în premieră logoul conferit de Comisia Europeană
Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) a devenit prima instituţie din Republica Moldova, căreia Comisia Europeană i-a conferit logoul „Excelenţa Resurselor Umane în Cercetare” (Hr Excellence In Research).
12.12.2014   369 Accesări   
Tineri migranţi şomeri din Italia pot primi lunar 400 de euro
Tinerii fără loc de muncă din Italia, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, se pot înscrie la un program prin care pot primi 400 de euro în fiecare lună, informează Actualitatea Magazin.
03.12.2014   324 Accesări   
     
Codul Educaţiei: Studiile - obligatorii pană la vârsta de 18 ani
Limba română - predată în toate şcolile din ţară, iar studiile - obligatorii pană la vârsta de 18 ani. Aceste prevederi se conţin în Codul Educaţiei care a intrat astăzi, 23 noiembrie, în vigoare. Documentul substituie legea învăţământului din anul 1995.
24.11.2014   395 Accesări   
UNICEF a desemnat campionii în promovarea dreptulor copilului
UNICEF Moldova a premiat în seara de joi, 20 noiembrie, campionii în promovarea drepturilor copilului în cadrul unei ceremonii organizate la Sala cu Orgă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU cu privire la Drepturile Copilului. Este vorba despre 5 organizaţii non-guvernamentale şi două persoane fizice, transmite IPN.
20.11.2014   410 Accesări   
     
Chefurile în instituţiile de educaţie, interzise
Angajaţii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport (DGETS) din municipiul Chişinău şi ai direcţiilor de educaţie din sectoare nu au dreptul să organizeze în incinta sediilor festivităţi sau omagieri şi nici să utilizeze resursele materiale sau financiare ale instituţiilor pentru aceste scopuri. Un ordin în acest sens a fost semnat de şefa direcţiei.
14.11.2014   398 Accesări   
Avocatul poporului: Cel mai frecvent se încalcă dreptul la un proces echitabil
Cele mai multe cazuri pierdute de către Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului sunt pentru încălcarea dreptului la un proces judecătoresc echitabil. Declaraţia a fost făcută de către avocatul poporului, Anatol Munteanu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.
05.11.2014   401 Accesări   
     
Patru femei acuzate de trafic de copii
Un grup criminal organizat, format din patru femei, specializat în comiterea proxenetismului şi a traficului de copii a fost investigat de către procurorii Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale în comun cu ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al MAI.
04.11.2014   411 Accesări   
Speranţa de viaţă în Moldova este în uşoară creştere
Speranţa de viaţă în Republica Moldova înregistrează o tendinţă generală de creştere. Acest lucru îl arată datele statistice, prezentate de ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi. Oficialul a făcut declaraţiile în cadrul Forumului Naţional pentru Sănătate.
24.10.2014   395 Accesări   
     
Elevii din Măgdăceşti îi ajută pe bătrânii din azilul de la Călăraşi
Elevii clasei a X-a a Liceului Teoretic Măgdăceşti au adunat bunuri materiale şi produse alimentare pentru cei 24 de bătrâni din azilul de la Călăraşi. Dirigintele clasei, Eugenia Ciutac, a comunicat pentru IPN că în azil locuiesc bătrâni care fie nu au avut copiii, fie aceştia nu-i vizitează. La 25 octombrie, elevii vor merge să transmită donaţiile. Acţiunea face parte din Săptămâna Naţională a Voluntariatului.
23.10.2014   417 Accesări   
Mai multe grădiniţe şi centre comunitare au fost renovate în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”
83 de grădiniţe şi 21 de centre comunitare de educaţie timpurie au fost renovate şi redeschise din 2006 până în prezent, în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie în Moldova”. Astfel, a fost creat acces la educaţie pentru peste 10 mii de copii.
22.10.2014   368 Accesări   
     
Traficul de fiinţe umane rămâne a fi un flagel în Moldova
În primele şase luni ale anului curent au fost înregistrate peste 160 de victime ale traficului de fiinţe umane, cu 25 la sută mai mult faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Datele au fost prezentate astăzi de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.
17.10.2014   370 Accesări   
Ajutor umanitar de 135,7 mii de euro pentru spitalele din Moldova
Guvernul Republicii Turcia a donat 100 de paturi pentru terapie intensivă pentru instituţiile medicale subordonate Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova. Valoarea ajutorului umanitar este de 135,7 mii de euro.
12.09.2014   340 Accesări   
     
90 de şcoli de circumscripţie vor fi renovate pînă în anul 2018
Circa 90 de şcoli de circumscripţie din Republica Moldova vor fi renovate pînă în anul 2018. Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect susţinut de Banca Mondială. Informaţiile au fost prezentate astăzi la un club de presă de viceministrul Educaţiei Igor Grosu.
02.09.2014   368 Accesări   
100 de microbuze şcolare pentru Moldova din partea României
Guvernul de la Bucureşti va dona Republicii Moldova 100 de microbuze şcolare. Despre acest lucru a anunţat ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, într-un interviu pentru Radio Chişinău, citat de Radio Moldova Actualităţi.
01.09.2014   381 Accesări   
     
A fost lansată Campania Naţională „Investiţii în sănătatea tinerilor”
Până pe 12 august, Ziua Internaţională a Tineretului, în ţară se va desfăşura Campania Naţională „Investiţii în sănătatea tinerilor”. Aceasta va include un şir de acţiuni precum flash-moburi, expoziţii foto, consultanţe gratuite ale tinerilor cu deficienţe de vedere, tabere de vară, ateliere de creaţie, cluburi de presă şi altele, menite să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa investiţiilor în sănătatea tinerilor.
12.07.2014   373 Accesări   
Femeile din Moldova au mai puţin timp liber decât bărbaţii
În Republica Moldova, munca neremunerată este efectuată preponderent de către femei. Valoarea anuală a muncilor neplătite ar fi echivalentă cu valoarea unui Produs Intern Brut. Fiind la fel de instruite ca şi bărbaţii, femeile dedică de două ori mai mult timp lucrului în gospodărie, se implică mai des în activităţi de voluntariat şi se distrează mai puţin.
24.06.2014   438 Accesări   
     
Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost îşi va dubla capacitatea de cazare
Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2 din capitală, va putea găzdui un număr dublu de persoane în iarna ce vine. Anunţul a fost făcut de către primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.
23.06.2014   381 Accesări   
Copiii din Moldova vor merge la tabere de odihnă din trei ţări europene
Elevi care au obţinut premii la olimpiade şcolare, concursuri naţionale şi internaţionale, membri ai Consiliului Naţional al Elevilor, se vor odihni în această vară în tabere din Republica Moldova, România, Bulgaria şi Elveţia. Potrivit Ministerului Educaţiei, 128 de elevi se vor odihni în perioada 22 iunie - 7 iulie în tabăra de vară din Sulina, Tulcea. Copiii vor pleca, în două ture, în cadrul Programului ARC organizat de Departamentul Politici pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.
20.06.2014   414 Accesări   
     
La Chişinău va avea loc în premieră un seminar de politici publice
Cetăţenii Republicii Moldova, care sunt sau au fost studenţi într-o instituţie de învăţământ superior de peste hotare, sau care au experienţă de muncă peste hotarele ţării, precum şi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la prima ediţie a Seminarul de Politici Publice: Diaspora Economică pentru Moldova care va avea loc la 28 august la Chişinău.Acțiunea are drept scop mobilizarea experienței internaționale și elaborarea unor soluții practice pentru rezolvarea acestora. Novice pentru experiența țării, Seminarul de Politici Publice: Diaspora Economică pentru Moldova își propune organizarea unor panouri de discuție cu participarea reprezentanților autorităților publice, experților locali, membrilor diasporei și a publicului larg pentru identificarea metodelor de implementare și cuantificare a impactului politicilor expuse în setul de recomandări compilat la eveniment.
13.06.2014   400 Accesări   
Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi oferite pînă la 1 septembrie curent
Facilităţile la schimbarea paşapoartelor de tip ex-sovietic vor fi acordate pînă la 1 septembrie curent. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi în lectura a doua de Parlament.
29.05.2014   388 Accesări   
     
1 2 »»