Prima   |  Social

Social

Satul Costești devine ,,Capitala Tineretului 2019”
Satul Costești din raionul Ialoveni a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2019”. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Galei Premiilor Naționale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret, transmite IPN.
28.11.2018   70 Accesări   
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați
La Tiraspol a avut loc un seminar privind egalitatea între femei și bărbați. Acesta a fost destinat profesorilor de pe malul stâng al Nistrului.
25.11.2018   100 Accesări   
     
Procentul tinerilor din Moldova care nu au nicio activitate este dublu față de UE, studiu
Doar trei din zece tineri din Republica Moldova sunt încadrați pe piața muncii și doar jumătate dintre ei activează conform studiilor pe care le-au făcut, arată o cercetare realizată de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova.
20.11.2018   77 Accesări   
Moldova şi Lituania au semnat un acord privind libertatea mass-media
Lituania şi-a asumat angajamentul de a oferi suport ţării noastre în promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media. Un acord a fost semnat astăzi între instituţiile ce gestionează domeniul audiovizualului din ambele ţări. Lituania va împărtăşi din bunele practici privind combaterea ştirilor false, dezinformării şi propagandei. După semnarea memorandumului, reprezentaţii celor două state au participat la o masă rotundă, organizată cu sprijinul Uniunii Europene şi Consiliul Europei, în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media în Republica Moldova”.
16.11.2018   116 Accesări   
     
Ziua Mondială a Filosofiei, marcată la Chişinău
Azi este marcată Ziua Mondială a Filosofiei. În Moldova, anul acesta, este dedicată Centenarului Unirii din 1918 şi Anului european al patrimoniului cultural. Cu acest prilej în incinta Universităţii de Stat ,,Dimitrie Cantemir” din Chişinău are loc Conferinţa ştiinţifică cu genericul „Filosofia şi perspectiva umană”, ediţia a XVI-a, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15.11.2018   110 Accesări   
R. Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei
Republica Moldova a devenit membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei – COST (Cooperarea Europeană în domeniul Științei și Tehnologiei).
13.11.2018   141 Accesări   
     
În R. Moldova a fost marcată Ziua Științei
36 de instituții de cercetare din țară au participat la cea de-a VIII-a ediție a Zilei Științei, care s-a desfășurat astăzi, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Cu această ocazie, aici a fost improvizat un ”orășel al Științei”, în cadrul căruia au avut loc mai multe activități educativ.
10.11.2018   131 Accesări   
În R. Moldova se desfășoară Campania națională antidrog „Alege Viața!”
Peste 50 de persoane din țara noastră mor anual din cauza consumului de droguri. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul lansării campaniei naționale antidrog „Alege Viața!”.
09.11.2018   144 Accesări   
     
Peste 9000 de sesizări privind violenţa în familie
În primele zece luni ale acestui an Poliţia a înregistrat peste 9000 de sesizări cu referire la actele de violenţă în familie şi a emis peste 3000 de ordine de restricţie de urgenţă, relatează Mesager.
05.11.2018   132 Accesări   
Donație din partea Ambasadei Cehiei
Peste 70 de vârstnici și persoane cu deficiențe locomotorii au primit scaune cu rotile și alte accesorii de sprijin. Donația vine din partea Ambasadei Cehiei în Republica Moldova, prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare Cehă, care are o valoare de peste 380 de mii de euro. Ceremonia de donare a avut loc vineri, 19 octombrie, transmite IPN.
19.10.2018   206 Accesări   
     
UE va lucra cu ţările PaE prioritar în reforma judiciară şi mass-media, comisar
Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru rezultate concrete împreună cu cele şase ţări, membre ale Parteneriatului Estic, din care face parte şi Republica Moldova, în special în domeniul reformei judiciare şi asigurării unui mediu favorabil pentru societatea civilă şi mass-media independentă. Declaraţia a fost făcută de comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe, la Luxembourg, transmite IPN.
16.10.2018   221 Accesări   
Cu sprijinul UE, la Șerpeni a fost inaugurat un complex sportiv
Unul dintre cele mai moderne complexe sportive din țară a fost inaugurat în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Edificiul are capacitatea să găzduiască competiții regionale și a fost construit cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
10.10.2018   238 Accesări   
     
Competiţie pentru cele mai bune acţiuni de promovare şi protecţie a drepturilor omului
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în Republica Moldova lansează cea de-a 14-a ediţie a competiţiei pentru cele mai valoroase acţiuni de promovare şi de protecţie a drepturilor omului în Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
06.10.2018   185 Accesări   
A fost lansată o platformă online de colectare a cazurilor de corupție
Centrul de Politici şi Reforme (CPR) Moldova a lansat platforma de colectare a cazurilor de corupție și a situațiilor ce pot duce la corupție. Platforma, coruptie.cpr.md, este în regim de testare timp de două săptămâni, perioadă în care vor fi colectate sugestiile și recomandările pentru îmbunătățirea site-ului.
02.10.2018   174 Accesări   
     
„O zi anticorupţie în oraşul tău” - campanie de informare
Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a început astăzi o nouă campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei. Aceasta se va desfăşura în diverse localităţi din ţară, iar primul oraş unde s-au deplasat ofiţerii CNA este oraşul Hânceşti.
27.09.2018   252 Accesări   
Persoanele cu abilităţi reduse se vor putea adresa la Comitetul ONU dacă li se încalcă drepturile
Prim-ministrul Pavel Filip a semnat, astăzi, la New York, protocolul opţional la Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi. Documentul reconfirmă la nivel internaţional angajamentul Republicii Moldova de a contribui în continuare la protejarea drepturilor persoanelor cu abilităţi reduse.
27.09.2018   207 Accesări   
     
Studiu: Femeile din Moldova au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile
Femeile din Moldova cu vârsta cuprinsă între 30 şi 70 de ani au cea mai mare probabilitate din Europa să decedeze de boli netransmisibile, precum cancer, boli de inimă, boli pulmonare sau diabet zaharat. La această concluzie, au ajuns experţii într-un studiu global al bolilor netransmisibile, publicat în revista „The Lancet”.
26.09.2018   194 Accesări   
Incluziunea persoanelor cu abilităţi reduse în mediul antreprenorial rămâne o problemă pentru Moldova, concluzii
În Republica Moldova în sens practic lipsesc mecanismele de susţinere a antreprenorilor în rândul persoanelor cu abilităţi reduse, deşi aceste grupuri sunt destul de reprezentative şi o parte din aceste persoane dispun de potenţial antreprenorial. Concluzia a fost făcută în cadrul unei mese rotunde cu genericul „Antreprenor cu dizabilităţi - un potenţial nevalorificat pentru economia naţională”.
16.09.2018   188 Accesări   
     
Raport: Peste 30 de mii de copii au unul sau ambii părinţi plecaţi peste hotare
Peste 30 de mii de copii din ţara noastră au unul sau ambii părinţi plecaţi peste hotare. Datele se conţin într-un raport, analizat de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie, relatează Moldova 1.
14.09.2018   159 Accesări   
Uniunea Europeană şi Suedia sprijină participarea femeilor, minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilități în procesul electoral
Seminarul cu genericul “Legislația electorală din Republica Moldova, regulamentele şi practicile partidelor politice din perspectiva incluziunii: constatări şi provocări” a avut loc la 12 septembrie curent în orașul Chișinău.
12.09.2018   170 Accesări   
     
1 2 3 4 5 6 »»